BURSASPOR Pazarlama Müdürü Osman Akın, sosyal paylaşım sitesi twitterdaki hesabından taraftarların sorularına cevap verdi.
Yeşil beyazlı takımın formasına göğüs reklamı alabilmek için büyük çaba harcadıklarını belirten Osman Akın, şunları söyledi:
"Bugüne kadar marka değeri olan her kurumla görüştük. Bizim formamızda 4 reklam var. Göğüs 5'inci reklam olacak ve bu 4 reklamı son derece iyi fiyatlara sattık. Bu nedenle göğüs reklamını belli bir fiyatın altına veremediğimiz için ne yazık ki reklam verecek firma sayısı çok az. Buna rağmen bizim göğüs reklamı hariç formadan topladığımız bedel birçok kulübün göğüs reklamından fazladır. Yine de vazgeçmedik görüşmelerimiz devam ediyor."
"DROGBA'YI STORE GELİRİYLE ALIYORLAR"
"Bursa'nın büyük markaları Bursaspor'a yeterince sahip çıkmıyor" diyen Osman Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başka yerlere milyonlarca reklam parası harcayan firmalar var. Üzücü bir durum ama gerçek. Taraftara da bir sitemim var. Store forma satış adetleri çok düşük. İstanbul takımları toplamda 1 milyon adet forma satıyor. Aynı forma İstanbul takımlarında 130 TL, bizde 87 TL, store 20 TL para kazanmasın mı? Galatasaray 350 bin forma satıyor ve formadan en az 50 TL kazanıyor. Yani 17,5 milyon TL kazanıyor. Biz ise en fazla 10 bin sattık 20 TL kazandık. Yani 200 bin TL. Adam Drogba’yı storedan alıyor. Birileri ucuz forma pahalı futbolcu istiyor. Bu nasıl olur? Ben de marka futbolcu istiyorum. Ama bu para işi. Önce herkes bahane uydurmadan forma alacak."
"31 ARALIK'TA BIRAKIYORUM"
Görevini yıl sonunda bırakacağını açıklayan Osman Akın, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ben Bursaspor’u karşılıksız sevdiğim için bu görevdeyim ve 31 Aralık'ta bırakıyorum. Futbol para işi. Bursaspor sadece rakip takımla değil hakemler ve İstanbul medyasıyla da savaşıyor. Bizim işimiz zor. Bursa’da yaşayan herkes takıma sahip çıkmak zorunda. Ben Bursaspor için elimden geleni yaptım." EK(CE/AÖ)