BURSASPOR'un merhum Başkanı İbrahim Yazıcı için hazırlanan 'Tarih Yazıcı' isimli belgeselin basın tanıtım toplantısı, Almira Otel'de yapıldı.
'Tarih Yazıcı' belgeselinin tanıtımında İbrahim Yazıcı’nın oğlu Serkan Yazıcı ve belgeseli hazırlayan yönetmenler Eray Ant, Selim Bayraktar, Can Bayraktar yer aldı. Basın toplantısında konuşma yapan Serkan Yazıcı, şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz sene bugünler, babamızın hastanede son günleriydi. Bizim için çok zor bir sene geçti. Bu 1 sene içinde İbrahim Yazıcı için ne yapabiliriz, onu yaşatmamız için bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Bursa'nın cenaze gününde gösterdiği yürekten katılım, o uğurlama, o zaman anladık ki İbrahim Yazıcı, Bursa'dan silinmeyecek. Kendisinin ölmeden önce isteği vardı. (Bu işin bir belgesilini yapın) demişti. Biz de oradan yola çıkarak, bu işi yapabilir miyiz düşündük. Can Bayraktar, Selim Bayraktar ve Eray Ant, müthiş bir iş başardı. Babam bundan daha güzel anlatılamazdı. Yönetmenlerimize teşekkür ediyorum. 95 dakikalık bir film. Bursasporlu, Bursalı olan herkesin evlerinde saklayabileceği bir eser olur. Bursaspor'un şampiyonluğu var, Başkan'ın hayat hikayesi var. Filmin en sonu benim için en duygusal an oldu.
"BURSASPOR BAŞARILI OLURSA BİZ MUTLU OLURUZ"
Bursaspor başarılı olursa biz mutlu oluruz, başarısız olursa bir aile olarak biz mutsuz oluruz. Babam çıtayı öyle bir yükseltti ki onu aşmak çok zor. Bugün için tüm konsantrasyonumuz film ve babamı doğru anlatmak."
BELGESELDE BAŞBAKAN DA VAR
'Tarih Yazıcı' belgeselinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yer aldığını ifade eden Serkan Yazıcı, son olarak şunları söyledi:
"Sayın başbakanımızdan rica ettik. Babam için birkaç kelime söyler misiniz diye. Babamın hastalık sürecinde annemle, kardeşimle görüştüler devamlı bilgi aldılar. Biz de kendisine bu belgeseli anlattık ve konuşmak istedi. Babam için yaklaşık 2 dakika 42 saniye fikirlerini söyledi. Onun fikirleri belgesele müthiş bir değer kattı." 

EK-Mİ(CE/AÖ) FOTOĞRAF