BURSASPOR'un Fenerbahçe'den 1 yıllığına kiraladığı İsveç'li orta saha oyuncusu Samuel Holmen, bugün Özlüce Tesisleri’nde düzenlenen törenle yeşil beyazlı kulüple sözleşme imzaladı.
İmza törenine Başkan Recep Bölükbaşı ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'de katıldı. Başkan Recep Bölükbaşı, transfer hakkında bilgi verirken Holmen'in Bursaspor'a hayırlı olmasını diledi. Başkan Bölükbaşı, Holmen'i daha önce de istediklerini, ancak transferi şimdi gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Recep Bölükbaşı, daha sonra şöyle konuştu:
"Holmen'in Bursaspor’un zirve yarışında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. İsveçli oyuncunun Bursaspor'a gelmesinde sayın Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, başkan vekili Mahmut Uslu ve CEO'ları Hasan Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Üç günlük görüşmemizde bize çok büyük katkılar sağladılar. Bir teşekkürü de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye etmek istiyorum. Kongreden sonra desteğini hiç esirgemedi, yanımızda oldu. Holmen'in alınmasında da bize katkısı çok büyük."
Holmen'i satın almak istediklerini ancak, İsveçli oyuncunun kiralık gelmek istediğini belirten Başkan Bölükbaşı, futbolcuya yıllık 1 milyon 50 bin TL ödeyeceklerini kaydetti.
DÜNYA YILDIZI İLE TEMASTAYIZ
Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Bölükbaşı, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"3-4 futbolcu ile görüşüyoruz. Bir tanesi dünya futbolunda söz sahibi olan bir ülkenin yıldız oyuncusu. Tekliflerimizi sunduk, cevap bekliyoruz. Transferlerle ilgili son rötuşlar yapılıyor. Geçen dönemden gitmek isteyen yabancı arkadaşlarımız var, giden olduğu taktirde görüştüğümüz futbolcu arkadaşlarımız var. Ben ve yönetim kurulumuz 2 ay oldu, son sürat çalışıyoruz. Kulüp içinde kurumsallaşma ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Kongrede basketbol şubesi sözü vermiştik, Basketbol 3'üncü Ligi'ne alındık. İnşallah Bursa'da çok güzel şeyler olacak. Birbirimize tahammül edeceğiz, sabır göstereceğiz. İnanıyorum ki sene sonunda çok güzel şeyler olacak."
"DİAKHATE İÇİN AÇIKLAMA YAPMAYACAĞIM"
Başkan Bölükbaşı, geçtiğimiz sezon Kayseri Erciyesspor`da kiralık olarak forma giyen stoper Pape Diakhate'nin sağlık kontrolünden geçirildiği konusunun sorulması üzerine şöyle dedi:
"Gizliden yürüttüğümüz bazı şeyler açığa çıktığı taktirde Bursaspor zarar görür. Yönetim işleri en iyi şekilde yürütüyor. Bu konuda şimdilik açıklama yapmak istemiyorum. Yalnız Kazım ile ilgili değil, yerli ve yabancı futbolcularımıza da teklifler var. Bursa çok büyük bir şehir, Bursaspor'da çok büyük bir takım. Yıldızları satmayacağımız söyledik. Hocamızın istemediği yabancılarla ilgili çalışma yapıyoruz. Kazım'a da başka oyunculara da teklifler geliyor. Ancak bakın Pinto, 600 bin Dolar istedi. Ama biz beş kuruş vermeden gönderdik. Hocamızın istemediği oyuncuları para vermeden göndereceğiz. Verirsek de onu da açıklarız."
ALTEPE: "BURSASPOR BÜYÜK DÜŞÜNMELİ"
Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ise, "Holmen, Bursaspor'a hayırlı olsun. Bursaspor, her zaman şampiyonluğa oynamalı. Herkesin de üzerine düşeni yapması lazım. Başka kulüpler peşinde olmasına rağmen Bursaspor'u tercih eden Holmen'e de başarılar diliyorum" diye konuştu.
HOLMEN: "BURSASPOR'UN MUHTEŞEM TARAFTARI VAR"
30 yaşındaki Samuel Holmen ise şu ifadelerdi kullandı:
"Geçen sene benim için zor bir sezon oldu. Çünkü istediğim kadar maç oynayamadım. Daha fazla maç oynamak istediğim bir kulübe geldim. Bursaspor, benim için en iyi seçenekti. Muhteşem taraftarı olan çok büyük kulüp. İyi futbol oynamayı isteyen ünlü bir teknik adama sahip. Burada olduğum için çok mutlu ve heyecanlıyım. En kısa zamanda takımıma katılmayı hedefliyorum. Gerçekten çok mutluyum."

FOTOĞRAF