Sezona istediği gibi giremeyen ve Spor Toto Süper Lig'de alt sıralarda kalan Bursaspor, teknik direktörlüğe Hamza Hamzaoğlu'nun getirilmesiyle yükselişe geçti ve hem ligde hem de kupada puanları üçer üçer toplamaya başladı.

Yardımcı antrenör Ersel Uzgur yönetiminde ligde deplasmanda Galatasaray'a 3-0, sahasında Osmanlıspor'a 4-0 mağlup olan, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Büyükçekmece Tepecikspor'u 3-2 yenen yeşil-beyazlı takımda, 17 Aralık 2015'te Hamza Hamzaoğlu dönemi start aldı. 

Bursaspor, Hamzaoğlu yönetimindeki ilk resmi müsabakasını Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Torku Konyaspor ile oynadı ve sahadan 1-0 yenik ayrıldı.

Torku Konyaspor maçı sonrası çıkış 

Torku Konyaspor maçı sonrası adeta vites yükselten Bursaspor, ligde ve kupada art arda başarılı sonuçlar almaya başladı. 

Ligde önce Mersin İdmanyurdu'nu konuk eden Bursaspor, 2-1'lik skorla hanesine 3 puan yazdırmayı bildi. Ardından, ligin ikinci yarısının ilk mücadelesinde yeni stadı Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nda Trabzonspor'la karşılaşan Bursa ekibi, 3 puanı 4-2'lik skorla kazandı. 

Geçen hafta Gaziantepspor'a konuk olan Bursaspor, evine 3-2'lik skorla yine galip döndü.

Kupada da kayıp yok 

Yeşil-beyazlı takım, Hamzaoğlu ile ligde olduğu gibi kupada da yoluna kayıpsız devam etti. 

Eskişehirspor'u evinde 4-1 yenen Bursaspor, Boluspor'u yine evinde 3-0, deplasmanda da 1-0'lık skorlarla geçmeyi bildi. Genç oyuncularının ağırlıklı olduğu kadroyla Büyükçekmece Tepecikspor'u 4-2 yenen Bursaspor, yine gençlerle Eskişehirspor'u bu kez deplasmanda 3-2 yenerek kupada son 16 takım arasına adını yazdırdı.

Bursa temsilcisi, Hamza Hamzaoğlu ile ligde ve kupada çıktığı 9 maçın 8'ini kazanarak taraftarlarının yüzünü güldürdü.