BURSASPOR teknik direktörü Christoph Daum, Gençlerbirliği maçından sonra, "İlk devre baskılı oynadık ve oyunu rakibin kendi sahasına yıkmaya çalıştık. Bunu da yaptık. Topla oynama oranı bizdeydi. Bu baskı sonucu ve oyun hakimiyetinden sonra gol olarak bunları sonuçlandıramadık. Çok net gol pozisyonu az vardı. Penaltıda golü de yiyebilirdik. İkinci devre daha da baskıyı artırdık. Çok net bir gol pozisyonumuz vardı, Sestak'ın pozisyonu. Diğer yakaladığımız pozisyonlar bu kadar net değildi. Müsabakaya bakıldığında baskılı oynuyorsunuz, sağdan soldan ortalar geliyor ve gol atmaya çalışıyorsunuz. Rakibe baskı kuruyorsunuz ve neticede gol olmayınca bunlar bir şey ifade etmiyor. Takımımızı mücadele açısından kutluyorum. Ceza sahası içinde ve sonuçta istediğimiz o golü bulamadığımız için üzgünüm" dedi.
"90 DAKİKA İYİ ÇALIŞTI"
Daum, "Bu maçta Sestak'ı tercih ettiniz. Bu değişikliğin sebebi neydi?" sorusuna, "Bu ilk kez değil. Bir kere daha oynattım. Bence 90 dakikada iyi çalıştı. Fakat golü atsaydı, bunu süsleyebilirdi. İdmanlarda çok iyi çalıştığı için bu şansı verdim" cevabını verdi.
BASSER: "KAZANMA KONUSUNDA SIKINTI ÇEKİYORUZ"
Bursaspor'un tecrübeli futbolcusu Basser ise, "Bugünkü sonuçtan mutlu olduğumuzu söyleyemem. Burası bizim evimiz, kendi sahamız ve sezon başından beri burada kazanma konusunda sıkıntı çekiyoruz. Bunu çözmemiz gerekiyor. Üst sıralara oynamak istiyorsanız evinizde galibiyet almanız gerekir. Kazanamadığımız için gerçekten çok üzgünüz" diye konuştu.
MEHMET ÖZDİLEK: "1 PUAN ÇOK DA KÖTÜ DEĞİL"
Gençlerbirliği teknik direktörü Mehmet Özdilek'de, "Bugün itibariyle 14 puandayız. Önümüzde 3 maçımız var. Kağıt üzerinde zor müsabakalar. Kağıt üzerinde favoriler kazanmıyor. Buraya gelirken, 2 haftadır milli takım arasından sonra oynadığımız 2 maçı kaybettik. Bursa'da Bursaspor'a karşı oynamak kolay değil. Ama buraya kazanmak için gelmiştik. Oyuncuların fiziksel ve zihinsel durumlarının iyi olduğunu söylemiştim. Penaltı gol olsaydı, oyunun rengi farklı olurdu. Beni sevindiren penaltıdan sonra da oyuna hakim olmamızdı. Oyuncularımı yürekten tebrik ediyorum. Tüm puanlara talibiz. Alabilecek gücümüz de var. Alabildiğimiz kadar puan toplamak istiyoruz. İkinci devrede hakettiği yeri arzulayan bir Gençlerbirliği yaratacağız. Bugün geri dönüş adına önemliydi. İstediğimizi elde ettik. Kaybetmemek bizim için önemli. 1 puan çok da kötü değil" dedi.
SERKAN KURTULUŞ: "BİZE PUAN GEREKİYORDU"
Gençlerbirliği'nden Serkan Kurtuluş, "Bugün iyi bir takıma karşı oynadık. Bize de puan gerekiyordu. Buraya puan ya da puanlar için gelmiştik. 1 puan aldık. Kısmet böyleymiş. Takım arkadaşlarımı ve rakibi tebrik ediyorum" diye konuştu.
ÖZGÜR: "ÇOK İYİ BİR MAÇ OLDU"
Özgür ise beraberlikle ilgili olarak, "Bursaspor zorlu bir rakip. Buradan puan ya da puanlar almak istiyorduk. İlk yarıya iyi başladık ve penaltı kaçırdık. Pozisyonlarımızı değerlendirseydik, galibiyetle ayrılacaktık. Arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Çok iyi bir karşılaşma oldu" dedi. EK-ST(CE/AÖ)