SPOR Toto Süper Lig'in ilk haftasında yarın kendi sahasında Galatasaray'ı konuk edecek olan Bursaspor, lige galibiyetle başlamanın hesaplarını yapıyor.
LİGDE 91'İNCİ RANDEVU
Avrupa kupasına erken veda eden Bursaspor, Galatasaray'la ligde 91'inci kez birbirlerine rakip olacak. Daha önce iki ekibin karşı karşıya geldiği 90 mücadelede yeşil beyazlılar 21 kez sahadan 3 puanla ayrılırken, Galatasaray 46 kez gülen taraf oldu, 23 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu mücadelelerde Bursaspor, sarı kırmızılı filelere 76 gol atarken kalesinde 151 gol gördü. 
Yeşil beyazlı takım, Galatasaray karşısında en farklı skorlu galibiyetini, 2001-2002 sezonun ilk yarısında Bursa’da yapılan karşılaşmada 5-0’lık skorla aldı. Galatasaray ile en farklı skorlu galibiyetini geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında kendi sahasında 6-0'lık skorla aldı.
ŞAMİL CEZALI
Bursaspor'da geçtiğimiz sezondan cezası devam eden Şamil Çinaz, Galatasaray maçında forma giyemeyecek. Yeşil beyazlılarda cezalı olan maraton tribünü ve kapalı kale arkası tribünde de taraftar yer almayacak.
ÖZKAHYA YÖNETECEK
Bursaspor'un 30 Ağustos 2014 Cumartesi günü Bursa Atatürk Stadı'nda oynayacağı Galatasaray maçını Yalova Bölgesi FIFA Kokartlı Hakemi Halis Özkahya yönetecek. Özkahya'nın yardımcılıklarını Ekrem Kan, Kemal Yılmaz, Koray Gençlerler ve Mustafa Öğretmenoğlu yapacak. Müsabakanın 4'üncü hakemi ise Özgür Yankaya olacak.
MUHTEMEL KADRO
Bursaspor'un Galatasaray maçına şu 11'le çıkması bekleniyor:
Harun- Şener, Serdar, İbrahim, Aziz, Volkan, Belluschi, Traore, Ozan İpek, Holmen, Fernandao
CEZALI: Şamil