Hasan BOZBEY/ BURSA, () - BURSASPOR teknik direktörü Şenol Güneş, "Bu oyun iştahına rağmen Galatasaray'a 2-0 yenildik. Bu oyunun karşılığını alamadığımız için üzgünüm. Sezonun ilk maçını kendi sahamızda kazanmak istiyorduk. Rakibimizin gücünü de biliyorduk. Kontrollü oynayarak hızlı çıkmayı düşündük. Pozisyon bulamadık. Oyuna hakim olduğumuz dönemlerde, gole kadar atak görünürken, duran toptan, bireysel hatadan golü yedik. Yine de pozisyonlar yakaladık, maalesef düşündüğümüz skoru alamadık. Bu oyun iştahına rağmen 2-0 mağlup olduk. Bu oyunun karşılığını alamadığımız için üzgünüm" dedi.
Hakemin takdir haklarını Galatasaray lehine kullandığını belirten Güneş, "Hakemle ilgili bunları söylemem doğru değil ama takdir haklarını hep Galatasaray lehine kullandı. Bu da skoru etkiledi" açıklamasını yaptı.
GOLCÜ TRANSFERİNİN NETİCELENMESİNİ BEKLİYORUZ
Güneş, golcü transferi konusunda ise, "Bizim zaten dün itibariyle Enes'in ayak bileğinde burkulma oldu, yanımızda yer alamadı. Birkaç yabancı oyuncu ile görüşmeler oldu, bugün yarın neticelenmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
PRENDELLİ: DAHA İYİ OLACAĞIZ
Galatasaray teknik direktörü Cesare Prandelli, ligin ilk haftasında Bursaspor’u 2-0 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Daha başlangıçtayız, topu kazanmakta ve taşımakta daha hızlı olmamız gerekiyor" dedi. 
Prandelli, mücadeleyle ilgili olarak değerlendirmeyi yaptı: "Dengeli bir maç olduğunu düşünüyorum. Kazanma isteği olan iki takım oynadı. Agrasif bir takıma karşı oynadık. Kanatları kullanmaya çalıştık. Muslera da skoru korumak için elinden geleni yaptı. İkinci gol için bastırmamız da hoşuma gitti. Daha da iyi olacağımızı siz de göreceksiniz."
BAŞKANDAN 3 OYUNCU BEKLİYORUZ
İtalyan teknik adam, transfer konusunda ise şunları kaydetti: "İsim vermiyorum biz başkandan 3 tane futbolcu bekliyoruz, geldiği zaman açıklarız. İsim versek belki bir şeyler durabilir, o yüzden isim vermiyoruz."
DAHA BAŞLANGIÇTAYIZ
Prandelli, takımın hazır olup olmadığı konusunda ise, "Daha başlangıçtayız, topu kazanmakta ve taşımakta daha hızlı olmamız gerekiyor" açıklamasını yaptı.
Fenerbahçe maçına göre bazı isimleri bu maçta oynatmaması konusunda ise Prandelli, "Birkaç değişiklik yapmamız gerekiyor, rakibi de şaşırtmak gerekiyor. Sezon boyunca göreceksiniz bunları. Daha orta sahada oynayan bir takım kurmaya çalıştım. Normal karşılamak gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.
7 YIL PSİKOLOJİK OLARAK ÇOK AĞIRDI
Prandelli, bir gazetecinin 7 yıl sonra kazanmaları konusunda, "7 yıl psikolojik olarak çok ağırdı. Takım da bu baskıyı hissetti. Zaten gördüyseniz bir gol attıktan sonra daha sakin kafa ile oynamaya başladık" diye konuştu.