BURSASPOR Kulübü resmi yayın organı Bursaspor dergisi 76'ncının kapağında beyaz zemin üzerinde #temizligistiyoruz yazısı yer aldı.
Bursaspor dergisinin iç sayfada yer alan kapak yazısında, "Çok şey istemedik aslında. Sadece, milyonları peşinden sürükleyen futbolun tanıdığımız o masum yüzüyle kalmasını diledik" denildi. Yazıda şöyle devam edildi:
"Sahada ter döken futbolcunun emeğinin karşılığını istedik. Büyük-küçük ayırımı yapmadan, kulüpleri kalıpların içine sokmadan, Anadolu’ya burun kıvırıp, İstanbul’u kayırmadan, sahada adalet istedik. Olmayan penaltının çalınmasını değil, olanın verilmesini istedik. Küfrü onaylamadık, tasvip etmedik. Hep mücadele ettik. Ama cezasını yine biz çektik. Futbolun masada değil sahada oynananını, çamura bulanmış formaları, kramponları sevdik. Kirli ellerin dokunduğu, oluk oluk çamur akan futbolu istemedik. 2010’da bile “Öyle mutluyduk ki bu sene, şampiyonluğun canı cehenneme' diyebilecek kadar takımımızı, futbolu sevdik. Çünkü; Kupalara tapmadık, aksi halde
Bursasporlu olmazdık. Bizim için ‘şampiyon’ güzel ve masum demekti, tıpkı annemiz gibi. Şimdi soruyoruz? Tarihler 16 Mayıs 2010’u gösterdiğinde, ezberleri bozan ve Türkiye’nin 5. şampiyonu olarak tarih yazan Bursaspor’un suçu ne? Dedik ya;
Çok şey istemedik aslında… Biz sadece, TEMİZ BİR LİG İSTEDİK… Şimdi; Daha yüksek bir sesle haykırıyoruz; #temizligistiyoruz…"

EK(CE/AÖ) FOTOĞRAF