BU sezon deplasmanda oynadığı maçlarda 3 mağlubiyet, 4 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 13 puan toplayan Bursaspor, 15 haftası geride kalan ligde toplamda 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyetle sıralamada 20 puana çıktı, rakip fileleri 16 kez havalandırırken kalesinde 18 gol gördü.
Bu sezon sahasında beklenen performansı sergileyemeyerek puan kayıpları yaşayan Bursaspor, pazartesi akşamı deplasmanda oynadığı Trabzonspor'la 2-2 berabere kalarak dış sahada kazandığı puan sayısını 13'e çıkardı. Deplasmanlardaki 8 müsabakadan 4'ünü kazanıp 3'ünde mağlup olan Bursaspor, 1 maçtan ise beraberlikle ayrıldı. Yeşil beyazlı takım, 15 haftada topladığı 20 puanın 13'ünü deplasmanda kazandı.
TARAFTARLAR KARŞILADI
Bursaspor'u Trabzon dönüşü Yenişehir Havaalanı'nda bir grup taraftar karşıladı. Meşalelerle takımını karşılayan taraftarlar teknik direktör Christoph Daum'a, "Seni seviyoruz Daum", takıma da, "Böyle oynayın canımızı verelim" şeklinde tezahüratlarda bulundu. Bazı taraftarlar da takım otobüsüne binerek futbolcularla bir süre konuştular.
SESTAK 16 HAFTA SONRA GOLLE BULUŞTU
Bursaspor'un golcü futbolcusu Sestak Trabzonspor maçında takımının ikinci golünü kaydederken 16 hafta sonra golle buluşmuş oldu. En son geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında oynanan Orduspor maçında 2 gol kaydeden tecrübeli futbolcu bu sezon 5 maçta 322 dakika forma giydi.
HALA EN GOLCÜ FUTBOLCU O
Öte yandan Bursaspor'da 15 haftalık süreçte en golcü futbolcu, takımdan ayrılma kararı alarak ülkesine dönen ve ardından da kadro dışı kalan Arjantinli yıldız Batalla oldu. Bu sezon Batalla 3 gol atarken, Arjantinli futbolcuyu, 2'şer golle Enes, Pinto, Murat, Ferhat ve Taiwo takip etti. Belluschi ve Sestak ise bu sezon 1'er kez gol sevinci yaşayan isimler oldu.
MUSA: "KÖTÜ GOLLER YEDİK"
Bursaspor'un orta saha oyuncusu Musa, Trabzonspor maçına iyi başladıklarını ilk 15 dakikayı kontrollü oynadıklarını söylerkenz şöylekonuxtu:
"Maça iyi başladık. Trabzonspor'un baskılı oynayacağını biliyorduk. İlk 15 dakika kontrollü oynadık. Yerden gelen iki topla gol yedik. Kötü goller yedik. Son dakikada gol yemek insanı çok üzüyor. Bundan sonra evimizde oynayacağımız kupa maçına en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz."