BURSASPOR teknik direktörü Christoph Daum, Ziraat Türkiye Kupası 5'inci turu kuralarındaki İnegölspor eşleşmesini değerlendirirken, "Sahamızda oynamak istiyorduk, gerçekleşti" dedi.
Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında kupada İnegölspor eşleşmesine değinerek sözlerine başlayan Daum, bu konuda şöyle konuştu:
"İnegölspor, iki maçında da çok iyi bir peformans göstererek Süper Lig takımlarını saf dışı bıraktı. Tabii ki motive olmuş şekilde buraya gelecekler. İnegölspor ile aramız çok iyi. Birbirini tanıyan iki takım. Gruplara kalmak istiyoruz. Bunun bilincinde olarak Adana Demirspor maçına çıktık. Lig haricinde kupayı aldığınız zaman da Avrupa için en kısa yol kupa. O yüzden bu müsabakaya çok istekli ve arzulu gireceğiz. Hedeflerimiz kendi sahamızda, kendi seyircimiz önünde sonuca ulaşıp yolumuza devam etmek. Lig müsabakalarında da aynı şekilde adım adım öne doğru gitmek istiyoruz."
"KUPA ÖNEMLİ"
Daum, "Süper Lig'de mücadele eden önemli takımlar, kupada yer almayacak. Bu bir avantaj mı?" sorusuna şu karşılığı verdi:
"Süper Lig takımları hakkında bir şey söyleyemem ama şu bir gerçek Bursaspor bunu çok ciddiye aldı ve maç için rotasyona gitmedik. Bu kupada var olacağımızı göstermek istedik. Kupaya baktığınız zaman onun en büyük cazibesi böyle sonuçların ortaya çıkması. Alt liglerde oynayan kulüplerimizdeki futbolcular, kendilerini göstermek istiyor. Küçük takımlar için kupa gerçekten çok önemli. Benim dönemimde Fenerbahçe'de olsun, Beşiktaş'ta olsun kupayı almak adına herşeyi yapıyorduk ve finallere gidiyorduk. Bence diğer takımlar için de önemli ve değiştiğini düşünmüyorum. Büyük takımlar açısından baktığınız zaman lig maratonu çok uzun, vitrininize götüreceğiniz kupa önemlidir. Belki de lig boyunca bir şey alamayacaksınız. Bizim için de önemli. Uzun bir yol ama kupayı alabilmek adına herşeyi yapacağız. Kendi çalışmalarınızın karşılığını ya lig şampiyonu ya da kupa şampiyonu olarak alabilirsiniz. Türkiye Kupası kalan takımlar için gerçekten en büyük hedeftir."
"İSTEDİĞİM FUTBOL OYNANMIYOR"
Alman çalıştırıcı, "Ligde ve kupada takımınızın sergilediği futboldan memnun musunuz?" sorusu üzerine şunları söyledi:
"Hayır desem bir sürü soru gelecek. İstediğim futbol oynanmıyor. Şu andaki mevcut kadromuzda elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Çok daha iyi olmamız gerekiyor. Futbolcularımız ellerinden geleni yapıyor. İkinci devre daha da iyi oynayacaklarının sinyallerini de veriyorlar. Bizim ilk geldiğimiz zaman moral motivasyon açısından takımı belirli bir seviyeye getirmek zorundaydık. Fiziksel durumu belirli bir seviyeye getirmeye çalıştık. Oyun açısından da daha iyi olmamız gerektiği de kesin."
"SÜSLEMEK ZORUNDASINIZ"
Süper Lig'de oynanacak Gençlerbirliği karşılaşmasına da değinen Daum, şöyle devam etti:
"Puan cetveline baktığınız zaman aldığımız galibiyetten sonra bu müsabakanın önemi çok fazla. Kendi sahamızda bu galibiyeti süslemek zorundasınız. Yapmadığınız takdirde diğer adımı da atamazsınız. Bizim için zor bir karşılaşma. İnanılmaz motive şekilde geleceklerdir. Teknik direktörlerdi Mehmet Özdilek, ilk maçlarında bunu çok iyi yaptı. Bu tür müsabakalar zor müsabakalardır. Sabıra ihtiyacımız var. Birlik beraberlik içerisinde, çok çalışarak sonuca gitmeliyiz. Zaman zaman deplasmanlarda attığımız gollere baktığınız zaman bunları aynı şekilde kendi sahamızda görmek istiyorum. Takım çok fazla defansif mi oynuyor deniyor, ama ben öyle bir şey demiyorum ve önde basmak istiyorum. Gol pozisyonlarını gole çevirmek istiyoruz. Umarım bu maçta baskı sonucu goller buluruz. Fakat bunun garantisi yoktur. O yüzden sabıra ihtiyacımız var. Sabırlı olursak sonuca gidebiliriz. Ben sabırlı olun da son bölümde gol atın da demiyorum. Maçın başından itibaren baskı kurup golü bulmak ben de isterim. Sanıyorum futbolcularımızda olan sıkıntı golü atınca 3 puan bizim düşüncesine girip geriye çekiliyorlar. Zaman zaman bunlar olabiliyor. Orada çalışmalarımız daha farklı olması gerekiyor. Bir seri de tamamen yakalayamadık. Bu, güvenle de alakalı. Sürece bakıldığında seri yakaladığınız zaman güven de artıyor. Bizim yolumuza baktığınız zaman bir sürü zorluklar ortaya çıktı. Bir seri yakalandığı zaman gerisi gelecektir. Buradan başarıyla çıkmak adına en iyi yapılan şeylerden birisi yönetimimiz ve başkanımızın taviz vermemesi ve bir çizgide gitmesi."