– BURSASPOR, devre arası çalışmalarını Antalya Sueno Otel’de sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla başladı.
DAUM TOPLANTIYA GİTTİ
Bursaspor teknik direktörü Christoph Daum Antalya’da düzenlenen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in yönettiği sezon planlama toplantısına katılırken, antrenman yardımcı antrenör Rudi Verkempinck nezaretinde gerçekleştirildi.
YENİLER KATILDI
Yeni transferler Fernandao, Ethem ve Oğuzhan ilk kez yeşil beyazlı ekiple katıldığı antrenman kondisyon çalışmasıyla başladı. Yeşil beyazlılar daha sonra kontrol pas ve yarı sahada çift kale çalışma yaptı. Yardımcı antrenör Rudi Verkempinck’in antrenmanda Fernandao ile özel ilgilenmesi dikkat çekti.
OZAN İPEK TAKIMLA ÇALIŞTI
Bursaspor’da sezon başı kampında sağ diz ön çapraz bağları kopan ameliyatının ardından bir süredir tedavisine devam edilen Ozan İpek Antalya kampına takımla birlikte yaptığı çalışmayla başladı. Ozan İpek idmanın ikinci bölümünde ise pilot takım Yeşil Bursa’dan gelen genç oyuncular Semih Durmuş, Fatih Çakır, Metehan Bayrakçı birlikte yardımcı antrenör Faruk Korkmaz ve fizyoterapistler eşliğinde ayrı bir çalışma gerçekleştirdi.
BURSASPOR’UN YENİ TRANSFERİ ETHEM: KEŞKE BABAM GÖREBİLSEYDİ
Bursaspor’un Kartalspor’dan transfer ettiği Ethem Pirgül antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ethem şunları söyledi:
"Büyük bir camiaya geldiğimin farkındayım. Çok çalışıp, kendimi göstermek istiyorum. Takımda Musa’yı tanıyorum. Milli Takım’dan arkadaşım. Bana yardımcı oldu, teşekkür ediyorum. Serdar Aziz çok iyi bir stoper. Onun izinden gitmeye çalışacağım. Örnek aldığım futbolculardan bir tanesi. Bursaspor’da ilk hedefim kalıcı olmak. Zaman neyi gösterir bilemeyiz ama öncelikli hedefim bu. Babamı kaybettik. Çok üzüldüm. Bir üzüntülü bir de sevinçli haber aldım. Mekanı cennet olsun keşke bu günleri görebilseydi."
BARIŞ GÜÇLÜ VE MURAT KUŞ İZLEDİ
Bursaspor'un sabah saatlerindeki idmanını Sportif Koordinatör Barış Güçlü ve teknik direktör Christoph Daum'un Türkiye'ye gelmesinde önemli rol oynayan eski yardımcısı Murat Kuş izledi. 
KALLSTRÖM GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR
Öte yandan ara transfer döneminde Brezilya'dan golcü Fernandao, Danimarka'dan gurbetçi kanat oyuncusu Oğuzhan Aynaoğlu ve Kartalspor'dan savunma oyuncusu Ethem Ercan Pirgül'ü kadrosuna dahil eden yeşil beyazlılarda, Rusya'nın Spartak Moskova takımında forma giyen İsveçli futbolcu Kim Kallström'ü kadroya dahil etmek için hem oyuncu hem de kulübüyle temaslarını sürdürdüğü öğrenildi. Bursaspor’un bu transferi bitirmek için yoğun mesai harcadığı belirtildi.
CENK TOSUN ISRARI
Bursaspor’un transfer listesinde bulunan ve sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Gaziantepsporlu Cenk Tosun ve kulübü ile İkinci Başkan Rıdvan Şen’in görüşmeleri bizzat yürüttüğü, bu transferi de biran once bitirmek için yoğun çaba sarfedildiği öğrenildi.