BURSASPOR'un alt yapı takımları Coca Cola Akademi Liglerinde oynadıkları 5 karşılaşmayı da kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Coca Cola Akademi liglerinde geçtiğimiz sezon 5 ayrı kategoride final oynayıp ilginç bir rekorun sahibi olan Bursaspor Alt yapısı, bu sezonda özellikle elit ligde aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çekiyor. Futbol Federasyonu'nun aldığı bir kararla U 14, U 15 ve U 16 karşılaşmaları bölgesel olarak yapılırken, U 17 ve U 19'da ise lig heyecanı devam ediyor.
Bursaspor, geçtiğimiz hafta sonu Bölgesel ligdeki mücadelelerinde Pendikspor ile karşı karşıya geldi. Bursa'da oynanan maçlarda U 14 rakibini 5-0, U 15 ise 4-1, İstanbul'da oynanan diğer mücadeleyi de Bursaspor 1-0 kazandı. Spor Toto Süper Lig takımlarının yer aldığı U17 ve U 19 Ligleri'nde zirveyi yakından ilgilendiren maçlarda Bursaspor Fenerbahçe ile karşılaştı.
GÜNDÜZ UMUTLU
Yeşil beyazlılar U 17 Ligi'nde Fenerbahçe'yi 2-1, U 19 Ligi'nde ise 2-0 yenmeyi başardı. Bursaspor Alyapı Koordinatörü Yalçın Gündüz, “Kulüp olarak alt yapıya bakışımız değişmedi. Haftalar ilerledikçe takımlarımız arzulanan sonuçları alıyor. Bizim tek bir amacımız var. O da A Takıma oyuncuları hazır gönderebilmek. Bunun için de antrenör arkadaşlarımızla birlikte bıkıp usanmadan çalışıyoruz" dedi.