İLK ve 2'nci yarının ilk 5 haftasına göre yapılan değerlendirmede Bursaspor’un daha başarılı olduğu ortaya çıktı.
5 MAÇTA 3 YENİLGİ
Bursaspor, ligin ilk yarısında deplasmanda Eskişehirspor’a 2-0 yenilirken sahasında Galatasaray'la 1-1 berabere kaldı, deplasmanda Medical Park Antalyaspor’u 2-1 yenerken sahasında Beşiktaş’a 3-0, deplasmanda Çaykur Rizespor’a 2-1 yenildi. Yeşil siyahlı takım, 5 hafta içinde 4 puan toplarken 4 gol attı, kalesinde ise 6 gol gördü.
İKİNCİ YARI 3 PUAN FARK VAR
Taraftarların teknik direktör Christoph Daum ve Galatasaray'dan transfer edilen Kazım'a göstermesine rağmen devre arasında yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendiren Bursaspor, 2'nci yarıya daha başarılı başlangıç yaptı. Eskişehirspor’u sahasında 3-1’le geçen Bursaspor, Galatasaray’a deplasmanda 6-0 yenilerek hayal kırıklığı yarattı. Sahasında Medical Park Antalyaspor'la 1-1 berabere kalan Bursaspor, İstanbul’da Beşiktaş’a 1-0 yenilirken, Çaykur Rizespor’u ise 2-0’lık skorla geçti. Bu maçlarda Bursaspor 7 puan toplarken 6 gol atıp kalesinde ise 9 gol gördü. Rakamlara bakıldığında Bursaspor’un ikinci yarıda daha fazla puan topladığı ortaya çıkıyor.
KUPADA BAŞARI GELDİ
Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda A Grubu’nda ise başarılı sonuçlar elde etti. 6 maç oynayan Bursaspor, 4 galibiyet, 1 beraberlik 1 yenilgi alırken, 11 gol attı, kalesinde 4 gol gördü ve topladığı 13 puanla grubu birinci sırada bitirerek adını yarı finale yazdırdı. Bursaspor, 26 yılı aşkın kupa özlemini dindirmek için yarı finalde Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.