BURSASPOR Kulübü İkinci Başkanı Hasan Gülayan, kulübün dergisine yaptığı açıklamada, "Başarı olmadığı müddetçe Bursa ile de seyirci ile de birlik olma şansımız yok" dedi.
TÜRKİYE'NİN 1 NUMARALI ŞEHİR TAKIMI BURSASPOR
Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Hasan Gülayan, şampiyonluktan sonraki sezonlarda camia ile takım arasında oluşan mesafenin nedenleri hakkında değerlendirmede bulundu. İkinci Başkan Gülayan, şöyle konuştu:
"Başarı olmadığı müddetçe Bursa ile de seyirci ile de birlik olma şansımız yok. Bursa, Türkiye'nin futbol şehri. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray semt takımı. Ama Türkiye'nin 1 numaralı şehir takımı Bursaspor'dur. Fakat insanlar sahip çıkmıyor. Bence Bursaspor'u sevmiyorlar. Şöyle sevmiyorlar, herkes birşeyler almak istiyor Bursaspor'dan. Aslında Bursaspor'a birşeyler vermek lazım. Bursa'da yaşayan, Bursa'da doğan, doyan, hefes alan her bireyin Bursaspor'a katkı sağlaması gerekiyor. Nedir bu katkı? Bir dergi alsın, ya da forma, atkı alsın, kombinesini alsın. Bir şekilde desteklesin. Türkiye'nin 1 numaralı şehir takımı diyoruz ama sattığımız kombine basit."
"TARAFTARIMIZA YARDIMCI OLMAK İÇİN BURADAYIZ"
Passolig ve e-bilet konusundaki tepkilere değinen Hasan Gülayan, bu konuda şunları söyledi:
"İnsanlar bilmiyor. Bu bir geçiş dönemidir. İnsanlar yeni sisteme uymalı. Ben doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum. Eskisi gibi bedava bilet gibi sıkıntılar ortadan kalkacak. İnsanlar Passolig'ini alacak, oturduğu yeri belirleyecek. Biz Lig A'da şampiyon olduğumuz sene 18 bin 500 kombine satmıştık. Aslında Passolig güzel bir proje. Diyelim deplasmana gittiniz, kendi Passolig'inizle bilet alabileceksiniz. Bilmedikleri için de karşı geliyorlar bence. İnsanlar buna alışacaklar. Taraftarlarımıza yardımcı olmak için buradayız. Yapabileceğimiz ne varsa yapmaya hazırız. Ama, 'Almayacağız, maça gitmeyeceğiz' demek de Bursasporluluk değil. Takımı yalnız bırakmak doğru değil. Konuşarak, taraftarımıza bunu anlatarak bir orta yol bulabileceğimizi düşünüyorum." 
"GALATASARAY'I YENMEMİZ LAZIM" 
Taraftardan ilk maça gelmelerini ve takımı desteklemelerini isteyen Hasan Gülayan açıklamasını şöyle tamamladı:
"İnşallah lige hayırlısı ile başlarız ve başarılı oluruz. Ne olursa olsun Bursa halkı ilk maça gelsin, bu takımı desteklesin. Biz eğer başlangıcı iyi yaparsak Bursaspor neden 2010 senesinde başardığını bir kez daha yapmasın? İlk etapta iyi başlamak çok önemli. Neticede bu sene de başarı istiyorsak önce stadımızı dolduracağız. Bir şekilde Galatasaray'ı yenmemiz lazım. Ankara deplasmanı da moralli olur. Biz taraftarımızla çıktığımız zaman 15 kişi oluyoruz. Ama taraftarımız yoksa, biz sahada 10 kişi kalıyoruz."