BURSASPOR'da Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yarın saat 18.00'de Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak. 50'nci kez gerçekleşecek genel kurulda Mesut Mestan, Recep Bölükbaşı ve Cüneyt Özkan 24'üncü başkanlık için yarışacak. 16 Mayıs tarihinde çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan kulübün genel kurulu, yarın çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilecek. Kongrede, 3 bin 378 üye oy kullanacak.
HER ÜYEYE BİLEKLİK TAKILACAK
Divan Başkanlık Kurulu olarak Olağanüstü Genel Kurul’un sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için bir takım kararlar aldıklarını belirten Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya şunları söyledi:
"Genel Kurulumuzun yapılacağı Atatürk Spor Salonu’nun iç otoparkına araç alınmayacak. Üye olmayanlar ve kimlik kartı olmayan kişiler salona alınmayacak ve oy kullanamayacaktır. Her üyeye girişte bileklik takılacaktır. Bilekliği olmayan kişiler salona alınmayacak ve oy kullanamayacaklardır. Aynı zamanda üyeler bilekliklerini çıkarıp başka birine veremeyecekler. Çünkü bilekliği çıkardıkları an, bileklik tekrar yerine takılamaz hale geliyor. Bu nedenle oy kullanma hakkını da kaybedeceklerdir. Üyelerimiz bilekliklerini oy kullandıktan sonra çıkartabileceklerdir. Oy kullanımı 10 sandıkta yapılacaktır. Üyeler hangi sandıkta olduğunu üye numarasına göre takip edecektir. Herhangi bir kargaşa oluşmaması adına, her sandık için 31’er üye numarası okunacak ve numarası okunan üyelerimiz oy kullanma alanına ineceklerdir. Numarası okunmayan üyelerimiz oy kullanamayacaklardır. Oy kullanırken üyelerimiz görevlilerimize nüfus cüzdanları ve genel kurul giriş kartlarını vereceklerdir. Her sandık başında 31’er üyenin oy kullanacağını düşünür ve 1 üyenin yarım dakikada oy kullandığını hesaplarsak, oylamanın yaklaşık 2 saat içerisinde biteceği tahmin ediyoruz. . Üyelerimizden rica ediyorum numaraları okunmadan sandık başına inmesinler. Herkes bu kurallara uyarsa daha kısa zamanda oylamayı bitiririz. Geçtiğimiz yıl yaşananlar hiç iyi olmadı. Türkiye’ye örnek olacak bir Genel Kurul geçirmek istiyoruz. Bu Genel Kurul’da üye haricinde salona kimsenin girmemesi için gereken önlemleri aldık. Bu yıl misafir kartı bastırmadık. Üye olmayan arkadaşlarımız lütfen kapıya gelerek görevlilerimizden misafir kartı talep edip arkadaşlarımızı sıkıntıya düşürmesinler. Geçtiğimiz Genel Kurul’da misafir kartı alan kişiler salon içerisinde tezahüratlar yaptılar. Bunları önlemek için bu kararı aldık. Ben Genel Kurul’un Bursaspor’umuza hayırlı uğurlu olmasını, seçilecek olan arkadaşımızın da tüm Bursa’nın arkasında olmasını diliyorum.”
BAŞKAN ADAYLARI VE LİSTELERİ
Bursaspor'da başkan adayları ve listeleri ise şöyle:
Mesut Mestan'ın yönetim kurulu asil listesi:
"Çağlar Yonca, Ekrem Pamuk, Emre Akçil, Fevzi Çağlayan, İbrahim Alagöz, Mustafa Bakır, Mustafa Erkan Çetinkaya, Nazım Kapıcıoğlu, Nihat Arı, Nihat Çeçener, Nurettin Göler, Salih Top, Şentürk Turan, Yusuf Arslan"
Cüneyt Özkan’ın yönetim kurulu asil listesi:
"Serdar Avcı, Yusuf Ertan, Hasan Kumru, Necati Ceylan, Ahmet Bozdemir, Sadık Kutlucan, Murat Çalıkapan, İslam Muröz, Numan Çatmakaş, İsmail Yurtoğlu, Ömer Aksoy, Mesut Torun, Müjdat Gürsoy, Ferhat Daysalı"
Recep Bölükbaşı’nın yönetim kurulu asil listesi:
"Nihat Sapan, Hasan Gülayan, Nejat Çölek, İlyas Acar, Recep Güzeldağ, Yahya Bahadır, Abdülkadir Özgörüş, Enver Kumova, Sadettin Garip, Ali Turan, Sezer Sezgin, Ali Büyükkurt, Alper Tunga Çevik, Nihat Akınoğlu"

EK(CE/AÖ)