BURSA Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Rahvan At Yarışları, Yunuseli alanında yapıldı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen atlar, birincilik için kıyasıya mücadele etti.
10 KATEGORİDE YAPILDI
Baş, Başaltı, Büyük orta, Küçük orta, Deste, Taylar, Tozkoparan, Arap doludizgin, Yerli doludizgin ve Üçlü taylar olmak üzere toplam 10 kategoride gerçekleştirilen yarışlara başta Bursa, İstanbul, Balıkesir, Antalya olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen 160 at katıldı. Osmanlı döneminden kalma geleneğin günümüze taşındığı yarışlar, izleyenlere büyük heyecan yaşattı. Yarışların sonunda dereceye giren at sahiplerine kupa ve 5000-1000 TL arasında değişen para ödülleri verildi.
ALTEPE İZLEDİ
Yarışları Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'de izledi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Düzenlediğimiz Rahvan Atları Yarışları, Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fetih Şenlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizden bir tanesi. Yarışlara ilk yıllarda 60 at katılırken, bu yıl bu sayı 160’a ulaştı" dedi.

CE(FK/AÖ) FOTOĞRAF