GENÇLİK ve Spor Bakanlığı, 12 ilde Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri kuruyor. Bursa Greko romen güreş, yüzme ve atletizm branşlarında merkez olacak.
Spor Bakanlığı, Kırcı Otelin sporcu merkezi olmasını kararlaştırdı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Daire Başkanı Metin Bayraktar ile İl Müdürü Süleyman Şahin, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Bursa Başkanı Cemal Vardar’ın katıldığı törenle merkezin açılışı yapıldı. Açılış törenine Bursa’da kamp yapacak olan sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.
Olimpiyatlara Genel Müdürlük olarak büyük önem verdiklerine dikkat çeken Metin Bayraktar, "Türkiye’yi 12 bölgeye ayırdık. Olimpiyatlara katılacak sporcular bu merkezlerden çıkacak. Grekor Romen güreş, yüzme ve atletizmde Bursa merkez üs olacak" dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin yaptığı konuşmada, "Bursa üç branşta çıtasını yükseltmişti. Türkiye’de çeşitli illerde seçilen 100 sporcu Olimpiyatlara Bursa’da hazırlanacak. Eğitimlerini burada görecekler. Antrenmanlarını ise tesislerimizde Milli Takım ve kulüp antrenörleriyle yapılacak. Bu da başarıyı getirecektir" şeklinde konuştu.