BURSA Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Kayak Federasyonu’nun proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "2026 Bursa’nın Fethi’nin 700'üncü yılı. 2026 aynı zamanda kış olimpiyatlarının da senesi. 2026'ya Türkiye aday olacaksa buna Bursa üzerinden talip olalım. Bursa buna hazırdır" dedi.
Corwne Plaza Otelde yapılan toplantıda konuşan Vali Münir Karaloğlu, Bursa’nın ilklerin şehri olduğunu vurguluyarak, "Kayakta da ilk tesisler Bursa’da yapılmış. İlk teleferik Bursa’da kurulmuş. İlk dağ oteli Bursa’da kurulmuş. Bunlar kayak sporunda bir ilk. Bursa ilkleri yapmış ama maalesef Bursa, geriye doğru gidiyor. Daha ileri vitese geçmiş değiliz. Bunu mutlaka düzeltmemiz lazım. Uludağ sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin, Dünyanın, İnsanlığın bir değeri. Bunu böyle bilmemiz lazım" dedi.
ULUDAĞ İNEGÖL’E KADAR ÇOK GENİŞ BİR ALAN
Karaloğlu, Uludağ deyince, İnegöl’e kadar çok geniş bir alanın değerlendirilmesiz gerektiğine dikkat çekerek, "Ben Bursa’ya Vali olarak atandığımda bir gün helikopterle, Uludağ’ın üzerini gezmiştik. Sonra Alaçam’a gittim. Belki Bursalıların çoğu da gitmemiştir Alaçam’a, çıkıp o bölgeyi gezdim. Uludağ’da gerçekten müthiş bir imkânımız var. Ha Uludağ’da sorunlarımız var, hep konuşuldu, Uludağ’ın kaynanası çoktur. Yani Uludağ’ın kaynana sayısını azaltmamız lazım. Uludağ’ın bir tane sahibi olacak, bir tane kaynanası olacak. Biz neyi soruyorsak, bir yere soracağız. Orası bize diyecek ki şu işi şuraya kadar yapabilirsin" şeklinde konuştu
EROL YARAR’I KUTLADI
Yeni göreve başlayan Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ı da tebrik eden Vali Karaloğlu, "Bizim doğru şeyler yapmamız lazım. 9 aydır Bursa Valisiyim. Ben geldim, bölgeleri gezdim dedim ki 2026 ya talip olalım. Niye 2026? 2026 Bursa’nın Fethi’nin 700'üncü Yılı. 2026 aynı zamanda kış olimpiyatlarının da senesi periyodik olarak ilerlediğinde. 2026 ya Türkiye aday olacaksa bu ancak Bursa’da olur. Bunun şimdiden anlaşmasını yapalım. 2026 ya talipsek buna Bursa üzerinden talip olalım. "Bursa buna hazırdır. Ticaret Odasıyla, Yerel Yönetimleriyle, Sektörüyle, Valisiyle buna hazırdır" dedi.
Devlet Millet El Ele Kayakla Türkiye Zirveye” sloganıyla yola çıktıklarını belirten, Türkiye "Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, "Türkiye’de kayak yapılabilir 48 il var, Bursa bu illerin başında yer alıyor. Neden Kalkınma projesi olarak kayak diye soracak olursak; ailecek yapılabilen ve bölgesel bir kalkınma sağlayan tek spor dalı kayaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI