BURSA Büyükşehir Belediyesi'nin Acemler Mahallesi’nde yaptırdığı 45 bin seyirci kapasiteli Timsah Arena’nın çatısının 20 gün sonra tamamlanacağı bildirildi.
Dünyada 4'üncü, Türkiye’de ise ilk olarak uygulanan Timsah Arena'nın çatısının yapımında sona gelindi. Çatının yükünü çekecek olan son çelik halka ile ilgili çalışmaların yetkili firma tarafından sürdürüldüğü açıklandı. Alman mühendislerin de yapım süresince başından ayrılmadığı çatıda son halkayı yukarıya kaldıracak olan çelik germelerin boşlukları alınmaya başladı.
20 GÜN İÇİNDE BİTECEK
Çatıyı sabit tutacak olan çelik halatların boşluklarını alma işleminin 20 gün içersinde biteceğine dikkat çeken yetkililer, "Temmuz ayının ortalarında çelik halatların boşluklarını alma işlemleri bitecek. Sonra çatı İsviçre’den getirilen hidrolik krikolar ile yerine monte edilecek. Ardından da mebran kaplama işlemi başlayacak" dediler.
"EN MÜKEMMELİNİ YAPIYORUZ"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Almanya'daki Allianz Arena'dan sonra dünyanın en iyi 2'nci stadı olacağını belirttiği Timsah Arena’nın ligin ikinci yarısına yetiştirileceğini vurgularken şunları söyledi:
"Bursa'ya basit bir stat yapıp daha önce bitirebilirdik. Ancak biz Türkiye’nin en iyisini yapmak istedik. Dünyada en iyi statlar Avrupa'da. Ben ve arkadaşlarım, onları birer birer inceledik. Ve en mükemmelini yapmak için kollarımızı sıvadık. Stat açıldığında Bursaspor'umuza maddi ve manevi büyük katkı sağlayacak."
İÇ İŞLER DURMA NOKTASINDA
Çatı ve dış kaplama işlemleri büyük bir hızla devam ederken stadın içindeki işlerin ağırlaştığı belirtildi. Bu yüzden statın sezonun 2'nci yarısına yetişmesinin güç olduğu önü sürülüyor.

FOTOĞRAFLI