BURSA Büyükşehir Belediyespor Bayan Masa Tenisi Takımı, Avrupa Masa Tenisi Birliği Kupası (ETTU Cup) İkinci Turunda bütün rakiplerini yenerek, bir üst tura çıkarken tarihinde ilk kez Avrupa’da ilk 12’ye girme başarısını gösterdi.
ETTU Cup’ta İtalya, Rusya ve Lüksemburg temsilcilerinin yer aldığı 1’nci Grup’ta Türkiye’yi temsil eden Bursa Büyükşehir Belediyespor, büyük başarıya daha imza attı. Fenerbahçe ile birlikte Türkiye’yi Avrupa Kupaları’nda temsil eden Bursa Büyükşehir Belediyespor, Rusya’nın Vladimir kentinde yapılan 2’nci tur maçlarında İtalya ve Lüksemburg takımlarını rahat geçti.
RUS TAKIMINI KUPANIN DIŞINA İTTİ
Büyükşehir ekibi, son maçında kupada şampiyonlukları bulunan grubun en güçlü takımı Rusya’nın SKNT Luch-Vladimir takımıyla karşı karşıya geldi. Sibel Remzi, Anna Maria Sebe ve Ayşegül Demirtaş’tan oluşan Büyükşehir Belediyespor, iki kez yenik duruma düştüğü maçın son seti büyük çekişmeye sahne oldu. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı son seti 15-13’le alarak, güçlü rakibini kupanın dışında bırakarak, tarihindeki en büyük başarısına imza atan Büyükşehir Belediyespor, 3'üncü Turda Fransa’nın ALCL Tennis Gran-Quevilly ile karşı karşıya gelecek. Şampiyonluğu hedefleyen Rus takımının sporcuları maçtan sonra üzüntülerinden gözyaşlarını tutamadılar.