TARİHİNDE ilk kez Avrupa Kupaları’nda mücadele veren Bursa Büyükşehir Belediyespor Voleybol takımı CEV Challenge Tur çeyrek final eleme turunda Fransız temsilcisi Rochevelli Le Cannet takımını 3-1’lik skorla yenerek 17 Aralık’ta Cannet’da yapılacak rövanş için avantaj elde etti.
ALTEPE İLK KEZ İZLEDİ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin bu sezon ilk kez izlediği maçtan sonra yeşil beyazlı voleybolcular, taraftarlarıyla bütünleşerek galibiyeti kutladı. Bursa Büyükşehir Belediyespor antrenörü Emin İmen, Le Cannet takımını yendikleri için sevinçli olduğunu söyledi. Emin İmen, maçla ilgili olarak şunları söyledi:
GÜÇLÜ RAKİBİ YENDİK
"Oyuna iyi başladık. Tempoluyduk. İlk setin farklı bimesi takımı rahatlattı. Oyuncularımız sanki her şey bitti gibi gördü. Bu rehavet bize pahalıya patladı. İkinci seti kaybettik. Rakibimiz güçlüydü. Ama toparlandık ve mücadeleyi 3-1 kazandık. Rövanş için avantaj elde ettik. Oradaki maçta kolay olmayacak. Hafta sonu İstanbul’da Beşiktaş maçını kazanıp Fransa’ya moralli gitmek istiyoruz. Fransa’daki maçı kazanarak sezon başında hedeflediğimiz gibi Avrupa Finalini hem kentimize hem de takımımıza yaşatmak istiyoruz."
Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan vekili İlhan Satık güçlü bir rakibi 3-1 yenmenin mutluluklarını yaşadıklarını belirtti.