BURDUR'da düzenlenen Liselerarası Kızlar Voleybol İl Birinciliği Turnuvası'na katılan Burdur Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 4 oyuncusu, karşılaşmaya türbanla çıktı.
Hüsnü Bayer Spor Salonu'ndaki turnuvada, Ercan Akın Fen Lisesi ile Burdur Anadolu İmam Hatip Lisesi takımları karşılaştı. Burdur Anadolu İmam Hatip Lisesi oyuncularından Emine Kılıç, Dudu Dayağaç, Duygu Nur Aslan ve Fatmagün Kılıç, sahaya türbanla çıktı.
Voleybol İl Temsilcisi Resul Ay, takımdan bu yönde bir istek geldiğini, kendisinin durumu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne yazıyla bildirdiğini söyledi. Bunun üzerine müdürlüğün Türkiye Voleybol Federasyonu'ndan görüş istediğini kaydeden Ay, federasyondan 14 Kasım'da yanıt geldiğini anlattı. Yazıda, 'Uluslararası Voleybol Federasyonu kurullarında bir kısıtlama yoktur' denildiğini kaydeden Ay, "Bu yazıya istinaden sporcuların türbanla karşılaşmaya çıkmasına izin verildi" dedi.
Türbanla karşılaşmaya çıkan oyunculardan Fatmagün Kılıç, voleybola ilkokul 4'üncü sınıfta başladığını belirterek, "İlk defa böyle bir şey oluyor. Başörtüyle girmek çok güzel. Başörtülü olanlar da voleybolu seviyor" dedi. Duygu Nur Aslan ise çok heyecanlı olduğunu kaydetti.