Makedonya maçının ardından gazeteci Bilal Meşe'ye saldıran ve tepki gösteren Arda Turan, Takım uçağında imza attığı olayın ardından Milli formayı bir daha giymeyeceğini açıklamıştı.
Düzenlediği basın toplantısında Arda Turan'ın, Ay Yıldızlı formayı bıraktığını açıklaması, Slovenya'daki kampta şok etkisi yarattı. Çünkü en yakın arkadaşları dahi Arda'nın böyle bir karar alacağını beklemiyordu. En yakın dostu Burak Yılmaz dahi...
ARDA ARKADAŞLARINI BİLE ŞAŞIRTTI
Ve basın toplantısının Arda Turan'ın bu kararı, Burak Yılmaz'ı ve arkadaşlarını hem şok hem de demoralize etti. Bu karar sonrasında Arda Turan, Slovenya'da takım otelinden ayrılmadan önce arkadaşları ile bir araya geldi. İşte o toplantıda Burak Yılmaz sürpriz bir çıkış yaptı.
"BEN DE BIRAKACAĞIM"
Hürriyet'ten Ali Naci Küçük'ün haberine göre; duygusal yoğunlukla birlikte Burak Yılmaz, "Ben de bırakacağım. Sen böyle bir karar aldıysan ben de Milli Takımı bırakıyorum" dedi.
Ancak Arda Turan, buna engel olur ve Burak ile konuşur.
ARDA: BENİM YAŞADIĞIM BENİ BAĞLAR
Arda, yakın dostu olan Burak'a, "Hayır, benim yaşadığım konu ayrı ve beni bağlar. Bu milli dava ve milli forma. Senden dostun olarak rica ediyorum asla böyle bir şey yapma" ifadelerini kullandı.
Burak Yılmaz da duygusal yoğunlukla yaptığı bu çıkışın ardından Arda ile konuştuktan sonra "Haklısın" diyerek bu kararından vazgeçer.