BUCASPOR Başkanı Hüsnü Kaya, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), taraftarlarının Fethiyespor maçındaki kötü ve çirkin tezahüratı nedeniyle kulübe verdiği 26 bin TL cezaya ateş püskürdü.
Karşılaşma öncesi ve sonrasında hem tribünde, hem de sahada fair-play rüzgarları estiğini dile getiren Başkan Kaya, şöyle dedi:
"Diğer kulüpler için bir günde karar değiştiriliyor. Şanlıurfasporlu Banahene’nin tribünlerimize yaptığı harekete ceza bile verilmedi. Kimse sessiz kalacağımızı sanmasın, bizi susturamazlar."
SEZONUN FATURASI 133 BİN 500 TL
Bucaspor, bu sezon taraftarların, futbolcuların ve teknik heyetin yol açtığı olaylar nedeniyle PFDK’dan ağır darbeler yedi. Taraftarının neden olduğu saha olayları ve küfürlü tehazürattan sadece Fethiyespor (26 bin TL), Tanşanlı Linyitspor (13 bin TL), Samsunspor (12 bin TL), Beşiktaş (12 bin TL) ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor (6000 TL) maçlarında toplam 69 bin TL ceza aldı.
Tavşanlı Linyitsqpor maçında takım halinde sportmenliğe aykırı hareketten 7500 TL ceza alan Bucaspor’da aynı müsabakada Zafer’e 2 maç ve 6500 TL ceza kesildi. Karşıyaka maçında Umut 2 maç ve 4500 TL, Tavşanlı Linyitspor deplasmanında Okan 1 maç, 6500 TL ceza yedi. Kemal Kılıç dönemindeki teknik heyetin aldığı 39 bin 500 TL cezayı kulüp ödedi. Toplamda Bucaspor, 133 bin 500 TL’ye mahkum edildi. MK(YC/AÖ)