PTT 1'inci Lig’deki İzmir temsilcileri Karşıyaka ve Bucaspor’a hem valilikten hem Futbol Federasyonu’ndan müjdeli haber geldi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 1'inci Lig’deki tüm kulüplere dağıttığı, Bucaspor ve Karşıyaka'nın geçmişe dönük kamu borçları nedeniyle İzmir Valiliği vermediği 300 bin TL’lik Spor Toto reklam gelirine sonunda onay çıktı. Valilik, borçlu borçsuz diğer 17 kulübün tahsil ettiği sponsorluk gelirini tepkilerin ardından iki İzmir ekibine aktarmayı kararlaştırdı.
Öte yandan Alsancak Stadı’nın 700 bin TL tutarındaki zemin yenileme masraflarına katkıda bulunma sözü vermesine rağmen, bu parayı kulüplere verilen 250 bin TL’lik deplasman harcırahlarından tahsil eden federasyon da yumuşadı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), hem Bucaspor hem de Karşıyaka'ya 75’er bin TL ödeme yaptı.
Maddi sıkıntı nedeniyle sezon öncesi büyük sıkıntı çeken ve bu yüzden olağanüstü kongreye giden Bucaspor ödemeyle biraz olsun nefes alırken tarihinin en ağır borç yüküyle boğuşan Karşıyaka’ya da 75 bin TL ilaç gibi geldi. EK(YC/AÖ)