Hentbol Erkekler Süper Ligi play-off ilk maçında Hantaş Mersin Sportif ile karşılaşan Beşiktaş Hentbol Takımının otobüsüne taşlı saldırı yapıldı. Maç sırasında gerçekleşen saldırıda otobüsün arka camı çok sayıda atılan taşla kırıldı.
 
Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe futbol takımının otobüsüne gerçekleşen silahlı saldırının izleri halen sürerken, Mersin’de de bir grup taraftar, rakip Beşiktaş takım otobüsünü hedef aldı. Hentbol Erkekler Süper Ligi play-off ilk maçında karşılaşan Hantaş Mersin Sportif ile Beşiktaş maçı sırasında, siyah-beyazlı takım otobüsüne taşlı saldırı gerçekleştirildi. Maçın oynandığı sırada bir grup taraftar, içerisinde kimsenin olmadığı takım otobüsünün arka camına çok sayıda taş atarak kırdı. 
 
Polis ekipleri saldırıyı yapan taraftarları yakalamak için çalışma başlattı.
 
MERSİN ANFAŞ'TAN ÖZÜR MESAJI
 
Mersin Anfaş'ın ikinci Başkanı Tolga Oğuz özür mesajı yolladı. 
 
Fanatik'e konuşan Oğuz, "Öncelikle belirtmek isterim ki her türlü şiddete karşıyız. Olayların hiçbirinden haberimiz yoktu. Emniyet güçleri geldikten sonra maç başladı. Zaten olaylar da maç oynanırken gelişmiş. Böyle bir şey olmasına asla izin vermezdik. Bizim amacımız sporu ön plana çıkarmak. Emniyet güçleriyle birlikte bunu yapanları bulacağız." dedi.
 
Beşiktaş Hentbol takımı ile 2 hafta önce bir maç yaptıklarını belirten Tolga Oğuz, "Mersin tel örgülerin kalktığı ilk yerdir.  Bu olayın peşini asla bırakmayacağız. Beşiktaş'ın Avrupa'da almış olduğu başarılar bize örnek  oluyor. Biz onları örnek alarak ilerliyoruz. Geçtiğimiz hafta  yaptığımız  maçta da Siyah Beyazlılar'ı alkışlayarak karşıladık. Böyle bir olay yaşandığı için sizin aracılığınızla önce Beşiktaş ailesinden sonra da tüm spor kamuoyundan özür diliyoruz."  ifadelerini kullandı.
 
Beşiktaş Mogaz farklı kazandı
 
Mersin Hantaş Sportif-Beşiktaş Mogaz: 32-47 
Salon: Seyfi Alanya 
Hakemler: Mehmet Emin Oruç, Mehmet Deniz
Mersin Hantaş Sportif: Ozan, Tiukin 6, Karankas 7, Tayfun, İsmail  Çağlar, Serkan 3, Saviç 5, Sulima 5, Semih 1, Necat 1, Ersin 4
Beşiktaş Mogaz: Yunus, Bülent, Volkan, Buljubasic 2, Taha 1, Tolga 7,  Dacevic 3, İbrahim, Nincevic 14, Uğur 2, Ramazan 9, Zrnic 3, Rasic 6
Devre: 18-23
İki dakika cezası alanlar: Serkan, Ersin (Mersin Hantaş Sportif),  Buljubasic, Tolga, Uğur, Ramazan (Beşiktaş Mogaz)
 
Bu arada Hentbol Erkekler Süper Ligi play-off 1. tur ilk maçında  Beşiktaş Mogaz, deplasmanda Mersin Hantaş Sportif'i 47-32 yendi.