BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) inşaat komitesi üyeleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden 45 bin kişilik yeni stadyumda gelinen son aşamayı yerinde inceleme fırsatı buldu.
İnşaat sektöründe faaliyet gösteren BTSO, 17, 18, 36, ve 49'uncu meslek komitesi üyeleri, FIFA ve UEFA kriterlerine göre inşa edilen Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nu gezdi. BTSO üyelerine, yetkililer tarafından brifing verildi. Ardından da meslek komitesi üyeleri, stadyum çalışmalarındaki son aşamaları inceledi. 3 bin 500 tonluk çelik çatının montajının tamamlandığını belirten yetkililer, mukavemeti yüksek çelik halatların gerilmeye başlandığını da vurguladı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nun asma germe membran sisteminin uygulanacağı dünyanın sayılı stadyumlarından biri olacağını belirten BTSO Meclis Üyesi ve BTSO İnşaat Konseyi Yöneticisi Ali Tuğcu, şöyle dedi:
"Böyle bir projenin ve teknik olarak önemli olan membran sistemli çatının uygulanmasında yerel imkanlardan da yararlanılıyor olması, Bursamız'ın potansiyeli hakkında bize fikir vermektedir. İnşaat komitelerinin üyeleri olarak, bizlere stadyumda inceleme imkanı sunan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve yüklenici firma yetkililerine teşekkür ederiz."
TİMSAH GÖRÜNÜMLÜ STADYUM
Bursa Büyükşehir Stadyumu’nun çatısı Bursaspor’un simgesi olan 'timsah' görünümünde olacak. 6 kat olarak 179 bin 611 metrekare betonarme inşaat alanı içeren Stadyum, 8 bloktan oluşuyor. 45 bin seyirci kapasiteli Stadyum’da kapalı otopark, 652 araç ve 2 otobüse hizmet verebilecek şekilde inşa edildi. Ayrıca toplam 1562 araç ve 256 otobüse hizmet verecek 96 bin 151 metrekare otopark alanı da oluşturulacak. Toplam 4 bin 484 metrekare alana sahip 72 adet locanın bulunacağı stadyumda 60 adet turnike ve 84 adet stat giriş kapısı yer alacak.

FOTOĞRAFLI