Canan KAYA/RİO DE JANEİRO, () - 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Türk hakem Cüneyt Çakır'ın Brezilya-Meksika maçına hakem olarak atanmasının, Meksikalıların yanı sıra Brezilyalıları da endişelendirdiği iddia edildi.

Globo Esporte'nin haberinde, Cüneyt Çakır'ın Brezilya-Meksika maçına atanmasının ardından Brezilya Futbol Federasyonu'nda da tartışmaların çıktığı ve Brezilyalıların Hırvatistan maçının hakemi Yuichi Nishimura'nın çaldığı düdüklerden epey rahatsızlık duyduğu ifade edildi. Gazetenin haberinde şu ifadeler kullanıldı:

"Hırvatistan karşısında Fred'e yapılan muamele yüzünden hakemler, Brezilya Futbol Federasyonu (CBF) için önemli bir endişe kaynağı oldu. Oyuncular, yöneticiler ve taraftarlar Yuichi Nishimura'nın yönettiği Hırvatistan maçından sonra, gelecek maçta hakemin vereceği herhangi şüpheli bir kararın Seleçao'yu kötü etkileyeceğinden kaygılılar. FIFA Hakem Komisyonu Başkanı Massimo Busacca, Japon hakemi savunarak yöneltilen suçlamaları reddetti."

Globo'nun hakem yorumcusu Arnaldo Cesar Coelho'ya göre ise Çakır'ın Castelao'daki tutumuna yönelik şüpheci bir tavır takınmanın gerek olmadığını vurgulayarak, "FIFA bünyesindeki en iyi hakemlerden biri. Olaylardan etkilenmemek için kupa boyunca ne televizyon izliyor, ne de gazete okuyor. Zaten Portekizce de bilmiyor. Tamamen işine odaklanmış durumda. Böyle bir insanın baskılardan etkileneceğine inanıyor musunuz" değerlendirmesinde bulundu.