BOSTANLISPOR, Türkiye'nin ilk tekerlekli sandalye futbol takımını kurmak için harekete geçti.
Avrupa'da "Fout Faoteuil" ismiyle bilinen tekerlekli sandalye futbolunun şu ana kadar Türkiye'de oynanmadığını ifade eden Kulüp Başkanı Avni Erboy, şöyle dedi:
"Bu konudaki öneri, Karşıyaka'nın eski başkanlarından Yılmaz Temizocak'tan geldi. Öneriye sıcak baktık ve takım kurmaya karar verdik. Altyapımız hazır. Bu sporun en yaygın olduğu ülke olan Fransa'daki federasyonla temasa geçtik. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar destek verdi. En kısa zamanda takımı kurup çalışmalara başlayacağız."
Avni Erboy, malzeme konusunda yaşanacak sıkıntıları duyarlı şirketler ve yardımsever işadamları kanalıyla çözmeyi arzuladıklarını ifade ederken şöyle devam etti:
"Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu projeye herkesin imza atmasını bekliyoruz. Şu anda, tekerlekli sandalye futbolu, ağır engellilerin bile oynayabileceği tek takım spor yarışmasıdır. 90'lı yılların başlarında Fransa'da kurulan, 2000'lerin başında uluslararası bir gelişme gösteren spor dalı, uygulama sahası ve basketbol sahası üzerinde oynanmaktadır. Amaç sandalye ile topu kaleden geçirmek ve gol atmak."