BOLUSPOR teknik direktörü Engin Korukır, sıkıntılı bölgeden ligin bitimine 2-3 hafta kala ayrılacaklarını söyledi, "Bu futbolla ligi iyi yerde bitireceğimizi düşünüyorum" dedi.
Pazar günü saharında karşılaşacakları Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıklarına devam ettiklerini belirten Engin Korukır, şöyle konuştu:
"Herşeyi düzgün bir hale getirmeniz için tabi ki bir zamana ihtiyaç var ama bizde o zaman yok. Çünkü her hafta makas daha fazla daralıyor. İlk başladığımız maç Ankaraspor maçı gayet olumlu, çok arzulu, istekli oynadık. İkinci maçımız Şanlıurfaspor maçında hem kaliteli oynadık, hem çok pozisyona girdiler ama değerlendiremedik. Futbolda bu da var. Adanaspor maçı benim de çok hayal kırıklığına uğradığım bir maçtı."
Ligde kalan 9 karşılaşmadan 5'ini sahalarında oynayacaklarını belirten Engin Korukır, şöyle devam etti:
"İçeride oynayacağımız 5 tane maçın 4 tanesini kazanıp, belki bir tanesiyle berabere kalabiliriz. Şimdi bunları söylüyoruz ama yarın diğer sonuçlara baktığımız zaman daha farklı da konuşabiliriz. Bizim bir hedefimiz var. Göreve geldiğimizdeki iki haftadaki güzel enerjiyi bu hafta özellikle Mersin maçında ortaya koyup iyi bir sonuç almak, Orduspor maçına giderken de daha rahat, daha avantajlı, daha özgüvenle gitmemiz lazım. Biz artık bu takım şampiyonluğa oynuyor, bu takım küme düşme mücadelesi veriyor, diye hesap yapmamamız lazım. Her maça aynı şekilde konsantre olmamız lazım ki bu konsantrenin de yüksek seviyede olması lazım."
Ligin bitimine 2-3 hafta kala sıkıntılı bölgeden uzaklaşacaklarına inandıklarını açıklayan Korukır, şöyle konuştu:
"Göreve gelmeden evvel yönetim kuruluyla yaptığım görüşmede zaten 3 mağlubiyetlik hesaplarım olmuştu. O zaman herhalde 12 maç vardı, dedim ki 3 mağlubiyet olabilir. Ama bu 3 mağlubiyetin arasında hiçbir zaman Adanaspor maçını mağlubiyet olarak görmemiştim. Bu da bize, takımımıza uyarıdır. Çünkü hiç hesaplamadığımız bir mağlubiyet oldu. Ama ben hem camiamıza, hem futbolcularımıza, hem de bizi iyi bir şekilde destekleyen taraftarlarımıza, herşeyden evvel kendime ve ekibime teknik heyetteki arkadaşlarıma, futbolcularıma sonsuz itimadım, güvenim var. Bu sıkıntıdan güzel ve rahat bir şekilde ligin bitimine en az 2-3 hafta kala ayrılacağız ve güvenli bir yerde olacağız. Baştan beri takımı destekleyenlerden şu anda daha fazla destek istiyoruz."

MÇ(MÇ/AÖ) FOTOĞRAF