İSTANBUL, () - TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından ilki 1989 yılında gerçekleştirilen Boğaziçi Kıtalararası Yarışları bu sene 26. kez düzenlenecek.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin himayesinde ve "Herkes İçin Spor" temasına uygun olarak düzenlenen yarışlar 20 Temmuz Pazar günü yapılacak. Ace of Mice 2013 Ödülleri yarışmasında "En İyi Spor Etkinliği Ödülü"nü kazanan yarışlar, "2 Kıta 1 Yarış" sloganıyla 20 Temmuz tarihinde İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilecek. "26. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları"nın İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana seçmeleri sonucu belirlenecek yüzücüler bu efsanevi parkurda yüzmeye hak kazanacak.

Seçmelere katılabilmek için yaşı, sağlığı, yüzme kabiliyeti uygun olan herkes aday olabilecek. İlk başvuru için http://bogazici.olimpiyat.org.tr/ adresinde internet üzerinden devam eden kayıtlar 15 Nisan'da son bulacak. Posta ile gönderilmesi gerekli evrakların son teslim tarihi ise 30 Nisan olarak açıklandı.

İstanbul, Avrupa ve Asya kıtaları üzerine kurulmuş olması, içinden "boğaz" su yolu geçmesi özelliğiyle bu yüzme yarışını toplum sporu olarak yaptırmaya doğal bir ortam oluşturuyor ve benzersiz bir kıtalararası yüzme yarışı yapılıyor. Anadolu yakasında Kanlıca'dan başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme'de sona eren Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, Türkiye ve İstanbul'un tanıtımı için de özel bir öneme sahip. Dünyanın hiçbir yerinde kıtalararası bir yarış düzenlemek mümkün olmadığı için bu açıdan Türkiye farklı bir konumda. 1989 yılında 4 kadın ve 64 erkek sporcunun katılımı ile başlayan serüven, artık başvuruların başladığı ilk günlerde binlerle ifade ediliyor ve her yıl katlanarak büyüyen bir ilgi ile Türk spor takviminde önemli bir yer alıyor.

Bu sene 50 farklı ülkeden olmak üzere yurt dışından gelen yoğun ilgi nedeniyle, 800 yabancı kontenjanına ulaşıldığı için yabancı yüzücü kayıtları erken kapatıldı. Bu yıl yine en fazla başvuru Rusya'dan oldu.

os (os)