BEŞİKTAŞ teknik direktörü Slaven Biliç Fenerbahçe maçı sonrası hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi.
Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri Basın Odası'nda medya mensupları ile sohbet eden Biliç, Fenerbahçe maçı sonrası söylediklerinin arkasında olduğunu ve sorumlu aranıyorsa bunun kendisi olduğunu belirtti.
OLUMLU TARAFLARINI DA GÖRMELİYİZ
Eleştiriler ile ilgili soruya "Diğer maçlar gibi kapsamlı bir analiz yapmalıyız, olumsuz değil olumlu taraflarını da görmeliyiz. Lig liderine karşı oynadık, zor bir deplasmandı. İyi form tutmuş bir rakiple 3-3 berabere kaldık. 3-2 iken 2'nci devreye 11-10 başladığınız maçta berabere kalmak üzüyor. Bu maça tek taraflı bakmamak lazım. Sadece 2'nci yarıdan bakarsanız tek taraflı bakmış olursunuz ve hakkaniyetli bir değerlendirme olmaz" diye cevap verdi.
İKİNCİ DEVRE OYUNU TUTTURAMADIK
İkinci devredeki Fenrbahçe'nin baskılı futboluna karşı Beşiktaş'ın neden geriye çekildiği sorusunu "Devre arasında oyun planını değiştirip geri çekilelim demedik. Tam tersi Fenerbahçe'nin yapacağı baskıdan kurtulup geniş alan bulalım dedik.Fenerbahçe 3-2 gerideydi ve gol bulmak için baskı yapacaklardı. Biz de geniş alanlar bularak skoru artırmak planı yaptık. Rakibi 4'e 4 ,4'e-3 , 5'e 3 yakalayacağımız zamanlar oldu ama oyunu tutturamadık. Top bizdeyken topu kullanamadık ve rakibi yoramadık. 5-6 kere kontratak imkanı geldi ama bunları değerlendiremedik.
Fenerbahçe'nin sadece bize değil her rakibe karşı fiziksel üstünlüğü var buna saygı duymak gerekir.İkinci yarıda defans yapmak istesem önden Ozi veya Töre'yi çıkartırdım ama aynı kadroyla devam ettik" şeklinde cevapladı.
Oyuncuları ile gurur duyduğunu söyleyen Bilic, Atiba'nın sol bekte oynaması kararının taktiksel olduğunu ve Kuyt'a önlem almak istediği için burada oynattığını söyledi. Kuyt'un hem Liverpool hem Fenerbahçe'de aynı karakterde oynadığını ve Atiba'nın o bölgeyi iyi kontrol ettiğini belirtti.
BİR PUANDAN MEMNUN DEĞİLİM
Alınan bir puandan memnun olmadığını belirten Biliç "Gergin değilim ama analizi yaparken ciddi olmak lazım o yüzden bahanelerin arkasına saklanmıyorum 1 puandan memmnun değilim ama 1 puan bizi şampiyon yapacak olsa memnun olurdum" dedi.
Fernandes eleştirilerine "Manuel bizim en iyi oyuncumuz özellikle maçın ikinci yarısı için ondan istediğimiz geniş alanları iyi kullanması ve baskıyı kırmasıydı ama Manuel özellikle 2'nci yarıda iyi oynamadı.Ama bütün bunları söylerken de Manuel'in önceki maçlarda yaptıklarını yadsımamak lazım. Olcay ve Almeida da eleştiriliyordu ama arkalarında durduk ve şimdi çok iyiler. Hem Manuel'in hem diğer oyuncuların arkasındayım mevcut şartlarda iyi bir işi çıkardık" diyerek Fernandes'e sahip çıktı.
SÜPERMEN'LERDEN OLUŞMUYORUZ
Beşiktaş'ın son 3-4 yıldır baskı karşısında kırılgan bir yapıya sahip olması ile ilgili soruya "Psikolojik olabilir ama bu tek başına bir bahane değil.Bunun birkaç nedeni var. Bunlar bir araya gelince bu durum ortaya çıkıyor. Psikolojik olabilir. Skoru elinde tutmak için olabilir. Fiziksel durumla ilintisi olabilir. Biz fiziksel mücadeleyi önceleyen bir takım değiliz. Kırılgan takım değiliz ama 'Süpermenler'den de oluşmuyoruz" dedi.
Oyunun son bölümlerinde öndeki oyuncularda düşüş olduğuna dikkati çeken Hırvat çalıştırıcı "Savunma hattı öndekilere yeteri kadar destek vermiyor. Öndekiler de gerektiğinden fazla koşabiliyorlar. Son bölümde fiziksel düşüş gösteriyorlar. Üç tarafı da çalışmamız gerekiyor. Yine de aynı takım bazı maçların son bölümlerinde önemli dönüşler yaptı. Maçların çoğunda da son bölümde kazanmaya yakın bizdik. Fenerbahçe maçı da buna çok iyi bir örnek. Bursaspor karşısında belirli fiziksel düzeyi tutturup üstünlüğü korumayı başardık. Galatasaray karşısında bu olumsuz durum ortaya çıktı. İlk yarı biz rakipten iyiyken ikinci yarı düşüş yaşadık. Fenerbahçe karşısında da bu durum ortaya çıktı. Bunun birçok nedeni olabilir. Çalışıp geliştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.
FERNENDES İKİNCİ YARI İYİ DEĞİLDİ
Düşüşlerin yaşandığı dönemlerde Manuel Fernandes'in sorumluluk alması gerektiği yönündeki düşünceye yanıt veren Slaven Bilic, "Tek bir oyuncuyu işaret etmek doğru değil. Bu olacaksa herkesin beni işaret etmesi gerekiyor. Onlardan sorumlu olan benim. Tek oyuncuyu işaret etmek işin kolayına kaçmak olur. Takım performansımız düştü maçın ikinci yarısında bu takım gerektiği zaman kalitesini ortaya koydu. Tek bir oyuncunun takım zor durumdayken diğerlerini ayağa kaldırması her zaman mümkün olmuyor .Galatasaray Kasımpaşa maçını seyrettim. Onlarda da aynı sıkıntılar oldu. Manuel'in ilk yarı iyi iş çıkardığını düşünüyorum bazı çok önemli maçları da çevirmeyi başardı" dedi.
HAKEMDEN MEMNUN DEĞİLİM
Maçın hakemi ile ilgili olarak "Maçın sıcaklığı ile söyledim dün iki defa izledim.Cüneyt Çakıra saygım var zor maç yönetti bazı hatalar yapmış olabilir yaptı da ,bunlardan memnun değilim. Özellikle Necip'i oyun dengelemek için o baskı altında attı.Fenerbahçe'nin ikinci yarıda görmesi gereken kırmızı kartlar olabilirdi. Hakemden memnun değilim ama bir hakem için çok zor bir maçtı" değerlendirmesini yaptı.
Hırvat hoca son olarak Almeida ve Fernandes'in bir an önce sözleşmelerinin yenilenmesini ve bu sorunun artık ortadan kalkması gerektiğini belirtti. AD(UD/FG)