BİLİC: KASIMPAŞA MAÇI 3-0 LEHİMİZE TESCİL EDİLMELİYDİ
Sporun Zirvesi Semineri'nde 'Yabancıların gözüyle Türk Futbolu' konulu oturumda konuşan Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic, Kasımpaşa ile yaptıkları Spor Toto Süper Lig maçında Donk'un eliyle topu Almeida'nın ayağındaki topa attığı pozisyonla ilgili olarak şunları söyledi:
"Ben o maçtan sonra Kasımpaşa'nın hakkını teslim etmiştim, ikinci yarıda iyi oynayıp hak ederek kazandılar. Maçtan sonra da söyledim. Donk'un olduğu aksiyon, tüm hayatım boyunca futbolun içindeyim ama böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Ama aynı maçta ikinci olayla karşılaştım. Oyuncumuz saldırıya uğradı. Benim fikrim maçın 3-0 lehimize tescil edilmesinden yanaydı."
"FERNANDES ÇOK ÖNEMLİ BİR OYUNCU"
Slaven Bilic, bir soru üzerine Ponrtekizli oyuncusu Manuel Fernandes konusunda da, "Fernandes, çok önemli bir oyuncu. Kulübümüzdeki en iyi oyunculardan, en iyisini yapmasını bekliyoruz. Bu da oyuncu üzerinde baskı yaratıyor ama kimse Beşiktaş'tan büyük değil, Manuel de bunu biliyor" dedi. Kendisinin müziği sevdiğini, takımda hangi enstrümanın eksik olduğunun sorulması üzerine Bilic, "Eğlenceli bir soru. Takım işi yapıyoruz. Eksik bir enstrümanım yok. Devamlılık konusunda ilk yarıda eksiklik yaşandı. İkinci yarıda bunu ortadan kaldırmak istiyoruz" diye konuştu.
"TÜRKİYE'DE İNSANLAR FUTBOLLA YAŞIYOR"
Türkiye ile ülkesi Hırvatistan'ın kültür ve zihniyetinin benzer olduğunu vurgulayan Hırvat teknik adam, bu konuda şöyle dedi:
"Aynı sorunları yaşıyoruz, aynı avantajlara sahibiz. Sizin burada sahip olduğunuz potansiyel, benim ülkemdekinden fazla. Bugün büyük takımların iç sahada puan kaybetmesini sürpriz olarak nitelendirmiyoruz. Uluslararası medyanın da Türk futboluna ilgisi var. Türkiye'de insanlar futbolla yaşıyor. Avrupa finansal olarak zor durumlar yaşarken, Türkiye finansal açıdan da son yıllarda derli toplu hale geldi. Bundan 3-4 sene önce Sneijder, Drogba'yı belki getiremezdiniz, ama artık
gelebiliyorlar" diye konuştu.
"TÜRKİYE'NİN AVRUPA'NIN İLK 5 LİGİNE YAKLAŞACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"
Bilic, tesisler ve alt liglerdeki takımların imkanlarının geliştirilmesi gerektiğini anlatırken de şu ifadeleri kullandı:
"Dolayısıyla utanılacak, gücenecek bir şey yok, Türk futbolu hayal kırıklığı içinde de değil. Geçen sene Fenerbahçe Avrupa'da yarı final oynadı, Galatasaray Real Madrid'i zorladı. Türkiye'nin, Avrupa'nın ilk 5 ligine yaklaşacağını düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse de Fransa'ya yaklaşacağına inanıyorum."
"ANADOLU'DA YENİ ARDA'LAR, MESSİ'LER KEŞFEDİLEBİLİR"
Türk futbolunun başarılı olması için alt yapının baştan aşağı gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Bilic, "İstanbul'a tesisler, Kayseri'ye büyük stat yapmakla iş bitmiyor. Anadolu'da yeni Ardalar, Messiler keşfedilebilir" dedi.
Bilic, Türkiye'deki derbi maçlarıyla ilgili olarak da, "Türkiye'deki insanlar daha tutkulu. Galatasaray, Fenerbahçe maçlarında yoğun bir atmosferle karşı karşıya kalıyoruz" derken Kasımpaşa'yı çalıştıran Shota Arvaladze araya girerek, "Kasımpaşa da derbi" dedi. Bilic de gülerek "O maç daha bitmedi" karşılığını verdi. Bilic, en beğendiği Türk futbolcu sorusuna, "Mesut Özil" yanıtını verirken, son okuduğu kitabın ise 'Suç ve Ceza' olduğunu söyledi.