ERCAN ATA - ANKARA / 6 ayaktan oluşan 3 Bant Bilardo Dünya Kupası 1. Ayağı 5 yıldan beri Türkiye'de Devlet garantisi altında yapılıyordu. Ancak 2013 ve 2014 yılı bütçesi ödenmeyen Bilardo Federasyonu, İstanbul'da yapılmakta olan şampiyonada 14 Şubat Cuma günü sporcuların ''yevmiyeleri ve ödüllerini ödemediği taktirde şampiyonanın iptal edileceği öğrenildi.

10-16 ŞUBAT 2014 TARİHLERİ ARASINDA İSTANBUL'DA DEVAM EDEN ŞAMPİYONADA CUMA GÜNÜNE KADAR SPORCULARA PARA ÖDENMEDİĞİ TAKTİRDE ŞAMPİYONA İPTALİ GÜNDEME GELDİ

10-16 Şubat 2014 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen şampiyonada ilk elemeler dün başladı. 27 ülkeden 260 sporcunun katıldığı organizasyonda ilk 32'ye giren sporcular ödül hakkı elde ediyor. Ancak cuma günü ödül alan ve yevmiyeleri sporculara ödenmediği taktirde şampiyona iptal olacak ve uluslar arası bir ''skandal'' yaşanacak. Spor Genel Müdürlüğü spor faaliyetleri dairesi 2013 yılında da federasyonun ek ödenek olarak şampiyona için istediği bütçeyi vermiş ancak bu parada federasyonun kendi bütçesi olarak değerlendirilerek para federasyona ödenmediği ortaya çıktı. 2014 yılı bütçeleri henüz belli olmaması üzerine Federasyon başkanı Uğur Kurugöllü, 5 yıldır devlet garantisi altında devam eden 3 bant bilardo Dünya kupası 1. Ayağı için Spor Genel Müdürlüğünde 250 Bin TL bütçe istediği ve bu güne kadar verilmediği öğrenildi. Şampiyonanın diğer giderlerini sponsorlarla karşıladıkları belirtilen organizasyonda ödüller ve yevmiyeler ödenmez ise Dünya kupası iptal olacak ve Türkiye ceza alacak.

BİLARDO FEDERASYONU ZOR DURUMDA

Fransız tv kanallarının canlı yayınladığı 6 farklı ülkede yapılacak olan Dünya Kupasının ilk ayağı her yıl Türkiye'de yapılıyordu. Federasyon Cuma gününe kadar ödeme yapmak zorunda. Ödeme yapılmadığı taktirde Türkiye ceza alacak ve sporcular 17 Şubat tarihine kadar sürecek olan şampiyonadan çekilecek. Federasyon 260 sporcuya tazminat ödemek zorunda kalacak. (UMB) Dünya Bilardo Birliği şampiyonada sporculara para ödenmediği taktirde disiplin talimatını devreye sokacak ve Türkiye'ye ceza verecek. Ayrıca 260 sporcunun tazminatlarının ödenmesi içinde Türkiye Bilardo Federasyonuna baskı yapacak.

BÜTÇELERİN ÖDENMEMESİNİN NEDENİ OLARAK SPOR GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ VE BAŞKAN UĞUR KURUGÖLLÜ ARASINDAKİ HUSUMET OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Kısa bir süre önce Spor Genel Müdürlüğünde yaşanan tartışma yargıya taşınmış ve hukuki süreç başlamıştı. Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulunun 15.03.2013 tarihli ve 2013/08-17 sayılı kararı, ile hakkında bulunan suçlamalar Tahkim kurulu tarafından kaldırılmış ve Kurugöllü ceza almamıştı. Bu nedenle aralarında devam eden husumetten dolayı bütçelerin ödenmediği ve Dünya kupası için Federasyonun istediği 250 Bin TL'nin de ödenmediği iddia edildi.

BİLARDO FEDERASYONU BAŞKANI UĞUR KURUGÖLLÜ AÇIKLAMA YAPMADI

muhabiri konu ile ilgili olarak telefonla Bilardo Federasyon Başkanı Uğur Kurugöllü'ye ulaştı. Konu ile ilgili olarak bilgi istenilen Kurugöllü, ''Bu konularda konuşmak istemiyorum. Ancak şu ana kadar yaşanan sıkıntılar açıkça ortada. Şampiyonada bu tür bir olayın yaşanmasını asla istemiyorum. İnşallah Türk Bilardosu zarar görmez'' dedi

SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SPOR FAALİYETLERİ DAİRE BAŞKANI ÖMER KALKAN: "KONU TEKNİK BİR KONU"

Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire başkanı Ömer kalkan ile yapılan görüşmede, konu teknik bir durumdur. Federasyonların bütçe görüşmeleri yeni bitti. Henüz bakanlık tarafından onaylanmadığı için bu durum yaşanmıştır. Konuyu Genel Müdürüme ileteceğim demekle yetindi. Şampiyonanın parasal sorundan iptal edileceği sorusuna ise cevap vermedi. ea(gh)