AKHİSAR Belediyespor'un geçen sezon devre arasında Kardemir Karabükspor’dan transfer ederken, "Kendi takımında oynamayan futbolcuyu aldılar" diye eleştirdiği Bilal Kısa, inanılmazı başarıp 30 yaşında A Milli Takım’a seçildi.
Kardemir Karabükspor’da yarım devrede 2’si ilk 11’de olmak üzere sadece 4 lig maçında forma şansı bulabilen Bilal’in böylesine büyük bir aşama yapabileceğini teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu bile tahmin etmemişti.
Ancak, "oynamasa bile iyi bir yedek olur" diye transfer edilen Bilal, yeni takımında ikinci yarıda 16 maçta forma giyip, müthiş bir performans sergiledi. Özellikle akıl dolu paslarıyla Gekas’ın attığı 12 golün pek çoğunda imzası bulunan tecrübeli futbolcu, aynı performansı bu sezon da sürdürüp, Süper Lig’in en iyi orta saha oyuncularından biri oldu. Bilal, A Milli Takım’ın 15 Kasım Cuma günü K.İrlanda, 19 Kasım salı günü de Belarus ile oynayacağı maçlarda forma şansı arayacak.
FENERBAHÇE PATENTLİ
Merzifon’da 1983’te doğan Bilal Kısa, futbola amatör Osmancıkgücü’nde başladıktan sonra 1999’da Yücespor, 2003’te de Fenerbahçe altyapısına transfer oldu. Profesyonellikle burada tanışan Bilal, sarı lacivertli formayı sadece 6 dakika giyme şansı buldu. Daha sonra İzmirspor, Malatyaspor, Ankaraspor, Ankaragücü, Karşıyaka ve Kardemir Karabükspor’da top koşturan tecrübeli futbolcu, en parlak yıllarını Malatyaspor ve Ankaraspor’da yaşadı. 2005-2006 sezonunda 7 kez A Milli Takım’a çağrılan Bilal, 28 Mayıs 2006’da Estonya ile oynanan özel maçta son 17 dakikada Halil Altıntop’un yerine oyuna dahil oldu. 2009’dan itibaren düşüşe geçen kariyerinde Akhisar Belediyespor’a transfer olarak yeni bir sayfa açan Bilal Kısa, orta alanda adede takımın beyni olarak görev yapıyor.

(YC/AÖ)