Beşiktaş Kulübü, taraftarlarına bir kez daha küfürlü ve kötü tezahürata karşı uyarıda bulundu.

Önceki haftalarda küfürlü ve kötü tezahüratlardan dolayı PFDK'dan 3 kez ceza alan ve sınıra gelen siyah beyazlılar bu eylemin 4. kez tekrarlanması durumunda talimat gereği seyircisiz oynama cezası alacak.

Kayseri Erciyesspor, Gaziantepspor ve Kasımpaşa maçlarında yapılan küfürlü tezahüratlar nedeniyle sırasıyla 40.000 TL, 80.000 TL ve 150.000 TL para cezasına çarptırılan Beşiktaş'ın cuma günü oynayacağı M.P. Antalyaspor maçında aynı eylemin yapılması halinde bir sonraki Eskişehirspor maçını sadece kadın ve çocuklar izleyebilecek.

Bu konudaki hassasiyeti sık sık dile getiren ve sürekli seyircileri uyaran siyah beyazlı yönetim M.P. Antalyaspor maçı öncesi internet sitesi aracılığı ile yine taraftarlarına küfürsüz tezahürat çağrısında bulundu.

KÜFÜRE KARŞI DURALIM

Kulüp tarafından yapılan açıklamada, "Cuma günü MP Antalyaspor maçında, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda küfür ve kötü söze hep birlikte karşı duralım.

Tribünlerde küfür ve kötü sözün Beşiktaşımıza büyük zarar vereceği gerçeğini gören Büyük Taraftarımızın, Bursaspor ile oynadığımız mücadelede sergilediği olumlu yaklaşım bizleri memnun etmiştir.

Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı'nda yapılan değişiklik sonrası, küfürlü tezahüratın artık 1 saniye bile meydana gelmesi halinde, Kulübümüzün cezalandırılmasına neden olacağı gerçeğini, bundan sonraki tüm maçlarımızda da unutmamalıyız...

Talimat gereği, Cuma günü oynanacak olan MP Antalyaspor maçında yeniden küfürlü tezahüratta bulunulması halinde, bunun 4. ihlal olması sebebiyle, bir sonraki müsabakamız olan Eskişehirspor karşılaşmasını seyircisiz oynama durumu ortaya çıkacaktır.

Şampiyonluk yolunda, sahada alın terlerini son damlasına kadar akıtarak zafere ulaşmayı hedefleyen futbol takımımızı, kötü söze ve küfre yer vermeden, centilmence, coşkuyla destekleyeceğinize olan inancımız tamdır" ifadeleri kullanıldı.

ALİ DANAŞ - İSTANBUL /

ad(gh)