Beşiktaş - Gençlerbirliği maçına Soma maden faciası damgasını vurdu.

Beşiktaşlı futbolcular mücadeleye, Soma'da yaşanan ve 301 madencinin hayatına mal olan maden faciası için hazırladığı "Gözyaşın, alınterin, kirli çizmen ŞEREFİMİZDİR" pankartı ile çıktı. Teknik direktör Slaven Biliç maç öncesi yapılan saygı duruşuna kendi takımı ve Gençlerbirliği takımı yedek kulübesindeki oyuncu ve teknik heyeti de götürerek büyük alkış aldı. Biliç'in takım elbisesinin altına ağlayan bir madenci fotoğrafının bulunduğu 'başımız sağolsun' tişörtünü giydiği görüldü.

TARAFTARLARDAN 'SOMA VE MADENCİ' TEZAHÜRATLARI

Gençlerbirliği maçı hasılatını Soma'ya bağışlayan Beşiktaş'ta taraftarlar Soma için tezahüratlarda bulundu.

"Mecliste oturur alır 10 bin lira, maden işçileri ölümle başbaşa" "her yer Soma her yer karanlık" tezahüratlarını sık sık söyleyen taraftarlar her zaman yaptıkları trübünler arası 'siyah-beyaz'tezahüratlarını da sadece 'siyah-siyah' olarak değiştirdiler.

Atatürk Olimpiyat Stadı Doğu trübününde siyah bayraklar ve karanfiller ile özel bir bölüm hazırlayan ve her yere Soma ile ilgili pankartlar asan taraftarlar maçın büyük bir bölümünde futbol ile ilgi tezahüratta bulunmadılar.

BASIN MENSUPLARINDAN SOMA'YA BAĞIŞ

Beşiktaş - Gençlerbirliği maçında görevli olan basın mensupları TSYD tarafından Soma'ya yardım amacıyla düzenlenen bağış kampanyasına destek olmak için bu karşılaşmaya bağış makbuzu karşılığı 20 lira ödeyerek girdiler.

ALİ DANAŞ - İSTANBUL /

ad(gh)