Sezon başı çalışmaları için Almanya'da kampa giren Beşiktaş'ta Şampiyonlar Ligi 3.eleme turu için zamanın daralması beraberinde transfer beklentilerinin de üst seviyeye çıkmasına neden oluyor.

Yaklaşık 1.5 aydır transfer çalışmaları için sayısız görüşmeler yapan siyah beyazlı yönetim, Almanya kampına en azından 2 futbolcu yetiştirmek için yoğun bir çaba harcıyor.

ÖZEL BİR BANKADAN ALINAN 40 MİLYON LİRA KREDİ İLAÇ GİBİ GELDİ

Teknik direktör Slaven Biliç'te Şampiyonlar Ligi için sürenin azaldığını belirterek mümkün olan en kısa sürede transferlerin bitirilmesini istiyor.Transfer edilecek futbolcuların takıma adaptasyon sürecini de göz önünde bulunduran Hırvat hoca taktik maçlara ağırlık vereceği İngiltere kampında takımın iskeletini oluşturmak amacında.

Slaven Biliç'in bu düşüncelerine sonuna kadar hak veren başkan ve yöneticiler transferin önündeki en büyük engel olan nakit sıkıntısının büyük oranda aşılması ile beraber bu hafta içinde en az iki futbolcuyu KAP'a bildirmeyi hedefliyor.

Daha önce görüşülen özel bir bankadan alınan kredinin 40 milyon lirasının kulüp kasasına girmesiyle derin bir nefes alan yönetim personel borçları ve stat inşaatı ile ilgili ödemeleri yaptıktan sonra kalan parayı transferler için kullanacak.

YALÇIN AYHAN VE MOTTA YÖNETİMİ BEKLİYOR

Siyah beyazlı takımda geçen sezon kiralık olarak oynayan Ramon Motta Beşiktaş yönetiminden ''gel'' haberini bekliyor. Kulübü Corinthians ile bonservis konusunda anlaşan Motta takım arkadaşlarına arada pürüz kalmadığını ve bu hafta Almanya kampına katılma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. Beşiktaş Yönetimi ise 5+3 kuralından dolayı yerli bir sol bek arayışlarını son ana kadar devam ettirdiği için Motta'yı bekletiyor. Özgür Çek veya Tarık Çamdal için Eskişehirspor yönetimi ile henüz anlaşamayan siyah beyazlılar Eskişehir yönetiminin tavrında bir değişiklik olmaması halinde Motta'ya gel diyecek ve sözleşme imzalayacak.

Stoper mevkiine mutlaka yerli bir futbolcu transfer edecek olan Beşiktaş Yönetimi her konuda anlaştığı ve bekle dediği Yalçın Ayhan'a da her an resmi imzayı attırabilir. Önce yabancı bir transfer açıklayıp ardında Yalçın'a imza attırmak isteyen siyah beyazlı yönetim bunun için Yunanistan'ın Dünya Kupası'ndan elenmesinin ardından Kostas Mitroglu ile görüşüp bu transferi de bir an önce sonuçlandırmak istiyor.

LANZİNİ'DE BEKLENTİ DEVAM EDİYOR

Lanzini için de bekleyişine devam eden Beşiktaş Yönetimi iki hafta önce River Plate'e yaptığı 4 milyon Euro'luk teklif için olumlu ya da olumsuz bir cevap alabilmiş değil. Siyah beyazlılar Çarşamba gününe kadar River Plate'den herhangi bir cevap gelmemesi halinde 10 numara için belirlenen diğer alternatiflere yoğunlaşacak.