Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını Gençlerbirliği'ne yenilerek kapatan Beşiktaş'ta futbolcular 11 günlük izne başladı.

İlk yarıda 29 puan toplayarak geçen yılki performansın bile altında kalan siyah beyazlı futbolcular devre arası tatiline moralsiz çıktı.11 gün sürecek iznin ardından 8 Ocak 2014'te toplanacak Beşiktaş, devre arası hazırlık çalışmaları için 9 Ocak'ta Antalya'ya gidecek ve burada 10 gün kamp yapacak.

DÖRT KOLDAN TRANSFER TAARRUZU

Futbolcular tatile çıkarken yönetim ise transfer çalışmalarına yoğunlaşacak.

Teknik direktör Slaven Biliç'in raporu ve istekleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren yöneticilerin ilk hedefi Tarık Çamdal ve Veysel Sarı transferini bitirmek. Eskişehirspor ile para+futbolcu karşılığında büyük ölçüde anlaşan siyah beyazlı yönetim, futbolcular ile yaptıkları görüşmelerde de sona yaklaştı. Bu iki transferin bir kaç gün içinde sonlanması bekleniyor.

GOLCÜ FUTBOLCU HEDEFİ CENK TOSUN

Mutlaka yerli bir santrafor isteyen Biliç'in bu isteğini,Cenk Tosun'u alarak çözmek isteyen başkan Fikret Orman'ın önündeki tek engel Gaziantep'teki kongre süreci. Cenk Tosun'un babası ile bütün konularda anlaşan ve el sıkışan Fikret Orman, Gaziantepspor'un şu anda onay vermemesi halinde 12 Ocak'ta seçilecek yeni başkan ile bu transferi sonlandırmaya çalışacak.

LESCOTT VE RONALDİNHO

Yabancı futbolcu konusunda ise ilk hedefler Lescott ile Ronaldinho.

Lescott ile büyük ölçüde anlaşan ve kulübü Manchester City ile görüşecek olan Beşiktaş yönetiminin en büyük hedefi ve arzusu Ronaldinho'yu ikna etmek. İkinci başkan Ahmet Nur Çebi'nin sponsoru dahi hazırladığı bu transfer için tek engel Ronaldinho'nun 2014 Dünya Kupası'ndan dolayı ülke dışına çıkmaya gönüllü olmaması. Ahmet Nur Çebi ,1 Ocak'ta serbest kalacak Ronaldinho için bütün imkanlarını kullanacağını ve bu transferin olacağına inancını her fırsatta dile getiriyor. ALİ DANAŞ - İSTANBUL / AD(GH)