Spor Toto Süper Lig'in bitimiyle birlikte önümüzdeki sezon için yapılacak transferleri sezon başı kampına yetiştirmek isteyen Beşiktaş'ta işler planlandığı gibi gitmiyor. İç transferde Oğuzhan, Necip ve Olcay'ın sözleşmelerinin uzatılması haricinde herhangi bir transferin yapılmamış olması gün geçtikçe camianın daha da gerginleşmesine yol açıyor.

KASA BOŞ, NAKİT AKIŞI YOK

Transfer çalışmalarında yaşanan zorluklar, takımdan gönderilmek istenen futbolcuların 'sadece paralarının verilmesi halinde' gideceklerini belirtmeleri ve stat inşaatının çatıdan dolayı en iyi ihtimalle 6 ay sarkacak olması gibi sorunların hepsinin tek kaynağı ise nakit akışının olmaması. Lig bitmeden yabancı futbolcuların isyan etmesiyle ortaya dökülen para sıkıntısı transfer görüşmelerinde de yöneticilerin elini kolunu bağlıyor.

TRANSFER GÖRÜŞMELERİNDE ZORLU PAZARLIKLAR VE ENGELLER

Diego Ribas'tan yüksek maliyetinden dolayı vazgeçen Beşiktaş'ta Demba Ba, Moledo,Gökhan Töre, Sefa , Belhanda ve Gomis gibi futbolcuların maliyetlerinin de 10 milyon Euro'luk bütçenin çok çok üzerinde olması büyük bir sıkıntı yaratmış durumda. Başkan Fikret Orman ve yöneticiler alternatif isimler bulma ve yeni görüşmeler yapma gayretinde olsalar da, önlerine yine para sorunu çıkıyor. Transfer çalışmalarında yapılan oldukça zorlu pazarlıklardan şu ana kadar bir sonuç çıkmadığı gibi menajerlerin de görüşme masasına sürekli Fenerbahçe ve Galatasaray'ı bir koz olarak koyması da siyah beyazlıların önündeki en büyük engellere bir yenisini daha eklemiş oluyor.

NAKİT AKIŞI YOK AMA TRANSFER BÜTÇESİNİN ARTIRILMASI İSTEĞİ VAR

Bu arada Güney Amerika'da 10 gün kalarak genç futbolcular için temaslarda bulunan Önder Özen'in anlaşmak üzere olduğu iki futbolcu için başkan Fikret Orman'dan ek bütçe istediği bildirildi. Maliyeti 7 milyon Euro'yu bulan bu iki futbolcu için Önder Özen'in başkan Fikret Orman'a mutlak alınmalı dediği ve bütçedeki bu artış isteğinin değerlendirilmesinin önümüzdeki hafta futbol komitesinin yapacağı toplantıda tartışılarak karara bağlanacağı öğrenildi.

ALİ DANAŞ - İSTANBUL /

ad(gh)