Beşiktaş Kulübü'nün yeni transferleri; Demba Ba, Jose Sosa, Cenk Tosun, Gökhan Töre ve Ramon Motta için BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde imza töreni düzenlendi. Törene katılan Başkan Fikret Orman'ın yaptığı açıklamada öne çıkan sözler şöyle;

- Bazı transferler uzun sürmüş olabilir ama bu kulübümüzün menfaati içindi

- Gelecek hafta voleybol takımımız için bir sponsorluk anlaşması imzalayacağız

- Bütün camiamızın amacı bu sene şampiyon olarak ligi tamamlamaktır

- Chelsea Kulübü ve CEO'su Demba Ba transferinde bize çok yardımcı oldu. Ona çok inanıyoruz

- Demba Ba, çok inandığımız bir transfer. Beşiktaş ahlakına uygun bir transfer yaptığımıza eminiz

- Jose Sosa transferinde bana yardımcı olan Mansimov'a çok teşekkür ediyorum

- Motta bizi, biz de onu istedik. Taraftar da onu seviyor. Ona da hayırlı bir sezon diliyorum

- Cenk Tosun'un ailesine teşekkür ediyorum. Çok baskı altında kaldılar. Çok iyi bir Beşiktaşlı

- Linnes ile ilgilendik ancak Molde kendi liginde şampiyonluğa oynuyor ve oyuncuyu satmak istemedi

FUTBOLCULARIN AÇIKLAMALARI

Fikret Orman'ın ardından futbolcular sırayla açıklama yaptılar. İlk olarak konuşan Sosa, "Şu anda burada olmaktan dolayı mutluyum, çok büyük bir istekle buraya geldim. Bana dünyanın en iyi taraftarı burada dendiğinde büyük bir beklentiye girdim, sabırsızlanıyorum. Atletico Madrid beni istiyordu, Beşiktaş da istedi. Tercihimi Beşiktaş'tan yana kullandım. Bunda sadece Arda etkili olmadı" dedi.

Demba Ba ise, "Burada olmak bu renklerin bir parçası olmak çok önemli. Arkadaşlarımla birlikte bu kulüpte çok başarılar kazanacağız. Beşiktaş'ta olmayı birkaç yıldan bu yana istiyordum. Başka bir kulübe gitseydim bu hissi yaşayamayacaktım" diye konuştu.

Demba Ba ayrıca, sakatlık konusunda yöneltilen bir soru üzerine, "Kronik sakat olduğumu söyleyenler son 4-5 sezonumda attığım gollere baksınlar" şeklinde konuştu.

Ramon Motta da, "Geldiğim günden bu yana kalma isteğimi açıkça belirttim. Sadece bu yıl değil, uzun yıllar burada kalmak istiyorum. Beşiktaş'ta kendimi buldum. Bu sezon şampiyon olacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Gökhan Töre de, "Transferimde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tekrar bu camiada olduğum için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Cenk Tosun ise, "Siyah-Beyazlı formayı terleteceğim için çok mutluyum. Bana bu şansı veren herkese sonsuz teşekkür ederim" dedi.