Beşiktaş Olimpiyakos ile UEFA Avrupa Ligi son 16 turu kapsamında karşı karşıya geliyor. Beşiktaş Olimpiyakos TRT 1 ekranlarından şifresiz ve canlı olarak yayınlanacak. Siz de Bjk Olympiakos maçını şifresiz ve canlı izlemek istiyorsanız, haberimize yer alan linke tıklamanız yeterlidir. Son 32 turunda bir diğer temsilcimiz Osmanlıspor'u eleyip bir üst tura adını yazdıran Yunan ekibi Olympiakos, İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva'yı eleyerek son 16'ya kalan Beşiktaş'ı konuk ediyor. Yunanistan'da oynanacak ilk maçta avantajlı bir skor elde etmek isteyen Beşiktaş, Olimpiyakos karşısında gol veya goller bularak; turu yakalayabilecek bir skor için sahaya çıkacak. Olimpiyakos, Bento'nun görevine son verilmesinin ardından genç takım antenörü Vouzas yönetiminde Beşiktaş'a şoku yaşatmak istiyor. Bu zorlu Bjk Olimpiyakos mücadelesi TRT 1 ekranlarından şifresiz ve canlı olarak yayınlanacak. TRT 1 canlı izle ile ilgili haberimizde yer alan linkle tıklayarak Bjk Olympiakos maçını şifresiz ve canlı izleyebilirsiniz... 

OLYMPİAKOS BEŞİKTAŞ MAÇI SAAT KAÇTA? TRT 1 CANLI İZLE
Tura Olimpiakoş
Olimpiakos hocasız ve moralsiz! Biz ise moralli, inançlı ve öz güvenliyiz. Eksiğimiz yok fazlamız var. Eee inancımız da tam… Geriye ne kalıyor; Çıkıp kazanmak…
Yaptın yine yaparsın. Sen ki Şampiyonlar Ligi’nde Napoli’yi dize getirdin, Benfica’dan puan aldın ardından UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Hapoel Beer Sheva’ya futbol, tecrübe ve kalite dersi verdin. Şimdi önünde 3 gün önce teknik direktörü Paulo Bento’nun görevine son veren bir Olimpiakos var. İlk maça bugün Atina’da çıkacaksın… Moralin de yerinde öz güvenin de… Kadro kaliten tartışılmaz, eksiğin yok fazlan var. Tek yapman gereken çıkıp Beşiktaş gibi mücadele etmek ve 16 Mart’ta oynanacak rövanş için avantajlı bir skor elde etmek…
Beraberlik de kötü bir sonuç olarak değerlendirilemez ama gönlümüzden geçen de, Şenol Güneş’in taktik defterinde yazan da GALİBİYET. Camianın ve Türk futbolseverin beklentisi ve isteği de öyle. Siyah-beyazlıların bu sezon Avrupa kupasındaki dış saha performansı takdire şayan… Hakem skandalının yaşandığı Dinamo Kiev maçı hariç tüm deplasmanlarda gol atmayı başaran ve yüksek uçan bir Kara Kartal var. Hedefini direkt UEFA Avrupa Ligi Kupası olarak koymayan ama hayalini kuran Beşiktaşlılar şimdiden ilk 8 için siyah bakıp beyaz görüyor.

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 193. maçına çıkıyor 
UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos'a konuk olacak Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 193. mücadelesine çıkacak. Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 192 maçtan 71'ini kazandı, 80'ini yitirdi, 41'inde de berabere kaldı. Avrupa arenasındaki 192 karşılaşmada rakip fileleri 245 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 276 gol gördü.

3 oyuncu kart sınırında
Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar, Tolgay Arslan maçta görev almaları ve sarı kart görmeleri halinde rövanş mücadelesinde cezalı duruma düşecekler. Sakatlığı süren Caner Erkin de sarı kart sınırında yer alıyor. Beşiktaş'ın yarınki karşılaşmaya Fabricio, Gökhan Gönül (Beck), Marcelo, Atınç Nukan, Adriano, Oğuzhan Özyakup, Hutchinson, Quaresma, Talisca, Babel ve Cenk Tosun muhtemel 11'le çıkması bekleniyor.

Genç takım çalıştırıcısı maça çıkacak
Yunan ekibinde Beşiktaş maçı öncesi Portekizli teknik direktör Paul Bento'nun görevine son verildi. Bento'nun görevine son verilmesinin ardından genç takım antrenörü Vasilis Vouzas'ın yarınki karşılaşmada sahaya çıkması bekleniyor. 

CANER ERKİN KADRODA
Caner Erkin, Olympiakos ile oynanacak maç için kafileyle birlikte Yunanistan’a geldi. 23 Ekim’de Antalyaspor ile oynanan maçta sakatlanan ve bir süredir tedavisi devam eden siyah-beyazlı futbolcu, Olympiakos maçının kadrosunda yer aldı. Öte yandan UEFA listesinde bulunmayan Ersan Adem Gülüm de kafileyle birlikte Atina’ya geldi.
58 SEZON SONRA RAKİP OLDULAR
Beşiktaş ile Olympiakos, 58 sezon sonra resmi bir maçta karşı karşıya gelecek. 1958-1959 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda iki ekip rakip olurken, Yunanistan temsilcisinin sahaya çıkmaması sonrası siyah-beyazlı ekip hükmen galip ilan edilmişti.
Her iki ekip, iki kez hazırlık maçında karşı karşıya geldi. 2015 yılında Atina'daki hazırlık maçında Olympiakos, Beşiktaş'a 2-1 üstünlük sağladı. Beşiktaş ise bu sezon öncesinde Vodafone Arena'da oynanan dostluk mücadelesinde rakibini 1-0 yenmeyi başardı.

Olympiakos, ikinci kez rakibimiz oldu
Olympiakos bu sezon ikinci kez bir Türk takımına rakip olacak. Avrupa Ligi son 32 turunda Osmanlıspor ile eşleşen Yunanistan temsilcisi, sahasında rakibiyle 0-0 berabere kalmasına rağmen Ankara'daki mücadeleyi 3-0 kazanarak son 16 turunda Beşiktaş'ın rakibi oldu.
Olympiakos'ta kırmızı kart cezalısı Bruno Viana ilk maçta görev alamayacak. Yunan ekibinde Alberto Botia ile Diogo Figueiras ise sarı kart sınırında bulunuyor
Deplasmanda 97. maç 
Siyah-beyazlı ekip, Olympiakos karşılaşmasıyla Avrupa kupalarında 97. dış saha maçına çıkacak. Avrupa'daki dış saha mücadelesine bugüne dek 96 kez çıkan Beşiktaş, bu karşılaşmaların 22'sini kazandı. 18 deplasman maçını berabere tamamlayan siyah-beyazlılar, konuk olduğu 56 maçta ise rakiplerine yenildi. Deplasman maçlarında 107 kez rakip fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde 180 gol gördü. Siyah-beyazlılar, Avrupa arenasında bu sezon deplasmanda yaptığı 4 maçta 2 galibiyet ile birer beraberlik ve yenilgi aldı.
Farklı galibiyetler
Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Bosna Hersek temsilcisi Saraybosna'yı 5-0 yenerek elde etti. Siyah-beyazlı takım ayrıca İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv'i 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligi organizasyonunda İstanbul'da 5-1 mağlup ederek farklı bir skora daha imza attı. Beşiktaş ayrıca 2005-2006'da UEFA Kupası'nda Liechtenstein ekibi Vaduz'u İstanbul'da 5-1 mağlup etmişti.
Beşiktaşlı futbolcu Demba Ba: Olympiakos eşleşmesinden çıkacağız
Beşiktaşlı futbolcu Demba Ba, "Olympiakos maçları çok zor geçecek ama ağır taraf biziz. Yüzde 100'ümüzü vererek bu eşleşmeden çıkacağız." dedi. Beşiktaş'ın Senegalli futbolcusu Demba Ba, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda karşılaşacakları Yunanistan'ın Olympiakos ekibini eleyeceklerini savundu. Siyah-beyazlı takımın devre arasında renklerine kattığı Demba Ba, BJK TV'ye yaptığı açıklamada, Olympiakos ile yapacakları maçların çok zor geçeceğini belirterek, "Zor geçecek ama bizim çok güzel bir avantajımız var. Bizim yakaladığımız bir kazanma alışkanlığı var. Bu kazanma alışkanlığını devam ettirmemiz lazım. İki maç da zor olacaktır ama ağır taraf biziz. Yüzde 100'ümüzü vererek bu eşleşmeden çıkacağız." dedi.

"Kendi stadında oynamak birçok şeyi değiştiriyor"
Demba Ba, daha önce de formasını giydiği Beşiktaş'a yeniden dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, şunları kaydetti: "Geriye dönüş gerçekten harika oldu. Benim zaten burayla çok güzel bir ilişkim var. Şimdiye kadar da her şey güzel gidiyor. Umarım takım için de çok faydalı olacak. İlk dönemimde sürekli olarak seyahat etmek zorundaydık. O da gerçekten belirli bir dezavantaj oluşturuyordu. Kendi stadında oynamak birçok şeyi değiştiriyor. Bir de bizim stadımızdaki atmosfer bambaşka oluyor. Gerçekten harika oluyor." 

Beşiktaş'a Hollandalı hakem
Beşiktaş'ın Yunanistan temsilcisi Olympiakos'a konuk olacağı UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçını, Hollanda Futbol Federasyonundan Danny Makkelie yönetecek. Pire'deki Georgios Karaiskakis Stadı'nda, 9 Mart Perşembe günü TSİ 23.05'te başlayacak müsabakada Makkelie'nin yardımcılıklarını Hessel Steegstra ile Mario Diks yapacak. Jan Vries'in dördüncü hakemliği üstleneceği karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri ise Kevin Blom ve Kamphuis Jochem olacak. Beşiktaş, bir önceki turda Hapoel Beer-Sheva ile karşılaşmıştı. Deplasmanda 3-1, evinde ise 2-1 galip gelerek son 16 turuna kalmaya hak kazanmıştı.
Şampiyonlar Ligi'ne veda edip UEFA Avrupa Ligi'nde mücadelesine devam eden temsilcimiz bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk rakibi Hapoel Beer-Sheva karşısında zorlanmadan turu geçmişti.

OLYMPIAKOS - BEŞİKTAŞ
STAT: Georgios Karaiskakis
HAKEM: Danny Makkelie (Hollanda)
SAAT: 23.05
OLYMPIAKOS: Leali, Figueiras, Botia, Panagiotis, Da La Bella, Fortunis, Martins, Androutsos, Manthatis, Elyounoussi, Ansarifard, Cardozo
TEKNİK DİREKTÖR: Vasilis Vouzas
BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Oğuzhan Özyakup, Atiba, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun 
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş