Ali DANAŞ/İSTANBUL, () - BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Dergisi'nin Mart ayı sayısında yazdığı yazısında Beşiktaş'ın 111. yılını ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Son bir ayda yönetim olarak yaptıkları icraatlara değinen Orman, yazısını Kaptan Kazım'ın Çanakkale Savaşı'nda şehit düşmeden önce yazdığı şiir ile bitirdi.

Fikret Orman'ın Beşiktaş Dergisi'ndeki yazısı şu şekilde:

"111.YIL KUTLU OLSUN"

"Dünyadaki tüm Beşiktaşlılar için en gururlu, en onurlu gün olan 19.03.2014 tarihinde Beşiktaşımızın 111. yılını kutlayacağız. Beşiktaşımızı bir semt takımı olarak doğup, dünyanın tanıdığı bir kulüp haline getiren şanlı tarihine; yeni zaferler, yeni şampiyonluklar, Avrupa ve dünya arenasında başarılarla dolu devamlılık, çağdaş vizyon kazandırmak için hep beraber omuz omuza, yılmadan, azimle çalışmaya devam edeceğiz. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün başkanı olarak kulübümüzün 111. yılında dünyadaki tüm Beşiktaşlıları en içten dileklerimle kutluyor, Beşiktaşımızın bugünlere gelmesinde emek vermiş tüm değerli Beşiktaşlıları minnetle, şükranla anıyorum."

"HAKKI YETENLERİN SÜLEYMAN SEBALARIN ŞEVKET BELGİNLERİN EVLATLARIYIZ"

"Bildiğiniz üzere, Şevket Belgin'in anısına yapılan 150 kişilik spor salonunun açılışını geçtiğimiz ay gerçekleştirdik. Bizler, şöhret peşinde koşmadan, maddi ve manevi olarak kulübümüze her zaman en büyük katkıları sağlayan Hakkı Yetenlerin, Süleyman Sebaların, Şevket Belginlerin evlatlarıyız. Onların isimlerini yaşatmak için elimizden geleni yapacağımıza emin olabilirsiniz. Yeni salonumuzun camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca en modern ve yüksek teknolojiye sahip Vodafone Arena Stadı'nın tanıtımını düzenlediğimiz muhteşem bir etkinlikle yaptık. Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu olan Vodafone Arena, taraftarlarımıza ve ziyaretçilere maç günleri unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Yeni mabedimizin bizim yönetim kurulumuz döneminde gerçekleşiyor olması, beni ve çalışma arkadaşlarımı ayrıca gururlandırıyor. Şunu söyleyebilirim ki bu statta uluslararası pek çok başarıya imza atacağız. EuroCup ilk günden itibaren müthiş bir mücadele örneği göstererek son 16 takım arasına girme başarısını gösteren Beşiktaş İntegral Forex Takımımız'ı tebrik etmek istiyorum."

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

"Ülkemizde kadınların modern yaşamda yerinin ve kimliğinin hak ettikleri noktaya yükselmesi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün girişimleriyle başlamış ve Türk kadını, yaşamın her alanında kendisini gösterme fırsatı elde etmiştir. Atatürk'ün çağdaşlaşma felsefesinin temel direği olan kadınlarımız, ülkemizin modernleşmesi yönünden de belirleyici bir unsur olmuştur. Annelik gibi kutsal bir görevin yanı sıra iş yaşamında da önemli görevler üstlenen kadınlarımız, aile ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Kulübümüz bünyesinde de birbirinden değerli kadın sporcularımız ve çalışanlarımız Beşiktaşımızı ileriye taşımak için emek vermektedir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar; kadınlarımıza aile ve iş yaşamlarında sağlık, başarı ve mutluluk dilerim."

ÇANAKKALE'DE ŞEHİT DÜŞEN KAPTAN KAZIM'IN ÖLMEDEN ÖNCE YAZDIĞI ŞİİR

"Son olarak, 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Savaşları'nda kaybettiğimiz kulübümüzün sporcularının da aralarında bulunduğu çok sayıda vatan evladını saygıyla ve sevgiyle anıyorum. Yazımı sporun dışındaki zamanlarını şiir yazarak geçiren Kaptan Kazım'ın Çanakkale Savaşı'nda şehit düşmeden önce yazdığı şiir ile bitirmek istiyorum:

"Hayatı süsledik izharı ittihatla bugün

Yolunda gençliğin ulvi değil miydi birleşmek

Sebatı bayrağımız yaptık, i'tilamız için

Neticesiz ve boş olmaz sebatla hiçbir emek

Dakikalar bize bir nağbe nişad olsun

Kulübümüzde müceddet nücumu mevc vursun

Bu kainat bize hep gıpta ediyor isar

Biz onbir arkadaşız, lakin arkamız daha var

Bu zevk alemi dar zannedip de aldanalım

Vekar hak gibi sakin, nezih ve saf olalım

Fakat bu hal ile kuvvet gibi cesur olalım."

ad (os)