Beşiktaş-Kasımpaşa maç sonucu: 4-1

Spor Toto Süper Lig'in 32. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Vodofone Arena'da Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup etti. 
 

BEŞİKTAŞ-KASIMPAŞA 4-1

Beşiktaş, sezonun ikinci yarısı yüksek bir performans gösteren Kasımpaşa'yı konuk etti.

Aboubakar ve Edouk'un golleriyle maç adeta golle başladı. Gösterdiği performansla maça damgasını vuran Quaresma, takımını 2-1 öne geçirdi.

Aboubakar'ın harika asisti ile farkı 3'e çıkaran Beşiktaş iyice rahatladı. Babel'in golü skoru belirledi.

Siyah-Beyazlılar bu galibiyetle ligin bitimine 2 hafta kala hem liderliğini devam ettirdi hem de Başakşehir'le olan puan farkını maç fazlasıyla 5'e yükseltti.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

Dakika 90: Hakem Serkan Çınar maçı bitiren düdüğü çaldı ve Beşiktaş kendi sahasında Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup ediyor. 

Dakika 88: Sağ kanattan ilerleyen Quaresma'nın içeri yaptığı ortaya kimse vuramazken top auta gitti.

Dakika 86: Beşiktaş'ta Gökhan Gönül oyundan çıkarak yerine Andreas Beck dahil oluyor.

Dakika 84: Kasımpaşa gole yaklaşıyor. Olivier Veigneau'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Batuhan Altıntaş'ın kafa vuruşunda Fabricio sağ köşeye giden topu güçlükle çelmeyi başarıyor.

Dakika 82: Ev sahibi Beşiktaş bu dakikalarda orta sahada kısa paslarla top çeviriyor.

Dakika 76: Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Cenk Tosun, Loret Sadiku'ya sert bir müdahalede bulununca hakem Serkan Çınar tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

Dakika 75: Quaresma sağ kanattan içeri doğru ortaladı, kaleci Ramazan çıkarak topu kolay bir şekilde kontrol etti.

Dakika 71: Ricardo Quaresma'nın defansın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Gökhan Gönül için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

Dakika 65: GOOLL!! Beşiktaş, Ryan Babale ile durumu farkı 4-1'e çıkarıyor. Ricardo Quaresma'nın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Ryan Babel'in altıpas önünden kaleye gönderdiği sert kafa vuruşunda meşin yuvarlak Ramazan Köse'nin solundan ağlarla buluşuyor.​

Dakika 62: Samuel Eduok'un ceza yayı önünden sol ayağıyla kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

Dakika 57: Karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliğini konuk ekip Kasımpaşa gerçekleştiriyor. Tunay Torun oyundan çıkarken, Hasan Bilal yerine giren isim oluyor.

Dakik 54: Ricardo Quaresma'nın ceza sahası dışında sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top kalenin sağından auta çıkıyor.

Dakika 49: GOOLL!! Beşiktaş, Anderson Talisca ile 3-1 öne geçiyor. Hızlı gelişen atakta Vincent Aboubakar'ın ara pasıyla ceza alanında topla buluşan Anderson Talisca'nın bekletmeden sol ayağının dışıyla kaleye gönderdiği şık vuruşunda meşin yuvarlak Ramazan Köse'nin sağından ağlarla buluşuyor.​

Dakika 45: Hakem ikinci yarıyı başlatan düdüğü çaldı ve ikinci yarı ev sahibi ekip Beşiktaş'ın vuruşuyla başladı. 

Dakika 45: Hakem Serkan Çınar ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı. Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. 

Dakika 41: Cristian Titi'nin ceza sahası dışında oldukça uzak bir mesafeden kaleye gönderdiği şutunda top kalenin sağından auta çıkıyor.

Dakika 38: Adriano'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında top doğrudan dışarı çıkıyor.

Dakika 36: Vincent Aboubakar'ın sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre duruyor.

Dakika 33: GOLL!!  Beşiktaş, Quaresma ile 2-1 öne geçiyor. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Ricardo Quaresma, sert şutuyla kaleci Ramazan Köse'nin sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başarıyor.​

Dakika 32: Beşiktaş penaltı kazanıyor. Strahil Popov'un ceza alanı içinde elle yaptığı müdahale sonrasında hakem Serkan Çınar penaltı noktasını gösteriyor.

Dakika 25: Beşiktaş gole yaklaşıyor. Ricardo Quaresma'nın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Vincent Aboubakar'ın altıpas içinden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst kale direğine çarparak auta çıkıyor.

Dakika 23: Ev sahibi Beşiktaş bu dakikalarda rakip kalede olan baskısını artırıyor.

Dakika 19: Beşiktaş gole yaklaşıyor. Ricardo Quaresma'nın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Vincent Aboubakar'ın altıpas önünden yaptığı kafa vuruşunda Ramazan Köse topu çelmeyi başarıyor. Ardından topu tekrar önünde bulan Vincent Aboubakar'ın şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

Dakika 12: Ricardo Quaresma'nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin solundan farklı şekilde auta çıkıyor.

Dakika 9: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Ricardo Quaresma'nın ceza alanına gönderdiği ortasında hakem Serkan Çınar faul gerekçesiyle oyunu durduruyor.

Dakika 6: Sağ kanattan Quaresma topla ilerlerken Eduok'u çalımlayıp ceza sahasına yöneldi, Quaresma topu ayağından açınca Ramazan topa sahip oldu.

Dakika 4: GOOLL!! Kasımpaşa, Eduok ile durumu 1-1'e getiriyor. Olivier Veigneau'nun sol kanattan kullandığı taç atışı sonrasında topla buluşan Samuel Eduok'un ceza sahası dışından bekletmeden sol ayağıyla kaleye gönderdiği sert şutunda meşin yuvarlak Fabricio'nun sağından köşede ağlarla buluşuyor.

Dakika 2: Oğuzhan Özyakup golde asisti yapan oyuncu oluyor.

Dakika 2: GOOLL!! Beşiktaş, Vincent Aboubakar ile 1-0 öne geçiyor. Oğuzhan Özyakup'la yaptığı verkaç sonrasında topla buluşan Vincent Aboubakar ceza alanında hafif sol çaprazdan sol ayağıyla bekletmeden yaptığı vuruşuyla meşin yuvarlağı Ramazan Köse'nin sağından ağlarla buluşuyor.​

Dakika 1: Hakem Serkan Çınar karşılaşmayı başlatan düdüğü çaldı ve Beşiktaş-Kasımapaşa maçı başladı. 

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Marcelo, Tosic, Adriano, Oğuzhan, Tolgay, Quaresma, Talisca, Ryan Babel, Aboubakar

KASIMPAŞA: Ramazan, Popov, Veysel, Titi, Veigneau, Abdullah, Sadiku, Castro, Tunay, Eduok, Batuhan.

HAKEM: Serkan Çınar

STAD: Vodofone Arena

SAAT: 19:00

KARŞILAŞMA ÖNCESİ

Spor Toto Süper Lig’de adım adım şampiyonluğa yürüyen Beşiktaş, 32. hafta mücadelesinde bu akşam Kasımpaşa’yı konuk edecek.

Ligde üçüncü yıldız için geri sayımda bulunan Şenol Güneş ve öğrencileri, Vodafone Arena’da Kasımpaşa’yı devirip mutlu son yolunda önemli bir virajı daha geçmenin hesabını yapıyor. 

BEŞİKTAŞ İLK PEŞİNDE

Beşiktaş, eski adıyla İnönü Stadı’nda rakibini en son 17 Ekim 2009’da 2-1 mağlup etti. Siyah-Beyazlılar, ardından Kasımpaşa’yı konuk ettiği 2 lig, 1 Türkiye Kupası maçında sahadan 2 kez yenilgiyle, 1 kez de beraberlikle ayrıldı. Süper Lig’in ilk yarısında deplasmanda oynanan mücadeleyi de 2-1’lik sonuçla kaybeden Kara Kartal, rakibini bu akşam yenmeyi başarırsa tam 2 bin 772 gün sonra Dolmabahçe’de Kasımpaşa’yı yıkmış olacak.

VODOFONE ARENA'DA 40 BİN KARTAL

Siyah-Beyazlılar’ı bu akşamki mücadelede 40 bin taraftarı destekleyecek. Maçın biletlerini günler öncesinden tüketen, dün satışa sunulan bloke bölümleri de kısa sürede bitiren Beşiktaşlı futbolseverler, takımlarının arkasında 90 dakika itici güç olacak. Taraftarlar, Kasımpaşa’yı yenerse ligde bitime 2 hafta kala maç fazlasıyla en yakın takipçisi Başakşehir’le puan farkını 5 yapacak olan takımlarını zafere taşıyabilmek için çaba gösterecek.

ATİBA KADROYA DAHİL EDİLMEDİ

29. haftada oynanan Başakşehir maçında sakatlanan ve o günden bu yana bu yana bir türlü istediği düzeye gelemeyen Kanadalı oyuncu Atiba, bugünkü Kasımpaşa mücadelesinde de forma giyemeyecek.

KASIMPAŞA'DA SON DURUM

Ligde oynadığı son 2 karşılaşmada Galatasaray’ı 3-1, Çaykur Rizespor’u da 4-2 yenerek 6 puan toplayan teknik direktör Kemal Özdeş yönetimindeki Kasımpaşa, geride kalan 31 haftada topladığı 43 puanla 7. basamakta yer alıyor.

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş ise topladığı 68 puanla, en yakın takipçisi Medipol Başakşehir’in 2 puan önünde lider durumda bulunuyor. İki takım arasında ligin 15. haftasında Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Kasımpaşa 2-1 kazandı.

KASIMPAŞA'DA EKSİKLER VAR

Lacivert-beyazlılarda Atiker Konyaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında sakatlık geçirerek sezonu kapatan Fode Koita’nın yanı sıra rövanşta kırmızı kart gören Turgut Doğan Şahin, Beşiktaş karşılaşmasında forma giyemeyecek. Galatasaray ile oynanan  karşılaşmada sakatlanarak oyuna devam edemeyen ve ardından 2 resmi maçta forma giyemeyen kaptan Adem Büyük’ün durumu ise belirsizliğini koruyor.