CEV Challenge Kupası Finali ilk maçı için Rusya'da bulunan Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı Moskova'dan avantajlı bir skorla dönmek istiyor.

Siyah beyazlı kadınların koçu Adnan Kıstak Rusya'da yaptığı açıklamada finale gelinceye kadar büyük mücadeleler verdiklerini ve bunun karşılığını kupyı kazanarak değerlendirmek istediklerini söyledi.

ADNAN KISTAK : "BURADA İYİ BİR SONUÇ ALIP PAZAR ŞENLİK YAPMAK İSTİYORUZ"

Adnan Kıstak "3 sene önce Türkiye ligini kupayı 9. bitirip Play-off oynayamamıştık. Şimdi Avrupa'da final oynuyoruz. Şu anda bir sürü hedefimiz var. Challenge Kupası, Türkiye Kupası ve Türkiye Ligi gibi hedeflerimiz var. Ama şu anda büyük bir özveri ile yönetim ve sporcularımız bu kupaya konsantre olduk. Final yoluna gelirken yönetimimiz, inancımızın kırıldığı anda bize büyük destek verdi. Tüm imkanları bize sundular. Şimdi artık finaldeyiz. Zor olacağını biliyoruz. Beşiktaş'ımıza mutlaka bu kupayı almak istiyoruz. Bugüne kadar final maçlarında Türkiye olarak hep Ruslara karşı mağlup olmuştuk. Hem bu olguyu yıkıp hem de kupayı almak istiyoruz. Taraftarlarımız da bize çok ilgi gösteriyor. İnşallah burada ilk maçta iyi sonuç alıp, Pazar günü Burhan Felek Spor Salonu'nda şenlik yaparız" diye konuştu.

NATALİA HANİKOĞLU:"BEŞİKTAŞ BU KUPAYA LAYIK"

Moskova'daki maçı alıp İstanbul'a avantajlı dönmek istediklerini dile getiren kaptan Natalia Hanikoğlu "Ben aslında çok konuşmayı sevmiyorum. Kendimi sahada göstermeyi seviyorum. Umarım buradaki maçı alıp, İstanbul'da 2 setle şampiyon olmak istiyoruz. Beşiktaş buna layık. Kupa almayı bu kulüp özledi. Biz bu kupayı alıp Beşiktaş'ımıza hediye etmek istiyoruz. Taraftarlarımız bize son maçlarda inanılmaz destek verdi. Pazar günü final maçına da gelip bize destek versinler. Bunu çok istiyoruz" dedi.

ERDAL KARACAN :"KUPAYI BEŞİKTAŞ TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZDIRACAĞIZ"

Voleybol Şubesi Sorumlu Yöneticisi Erdal Karacan ise "Başkanımız ve yönetimimizle buradayız. Takımımız finale gelene kadar inanılmaz bir gayret gösterdi. Bütün inancımız şudur ki biz şanslı Beşiktaş tarihine Voleybol Avrupa Şampiyonluğunu da altın harflerle yazdıracağız. Buna inancımız tam." şeklinde konuştu.

Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı maçın oynanacağı salonda son antrenmanını gerçekleştirip maç için kampa girecek.

ALİ DANAŞ - MOSKOVA /

ad(gh)