Beşiktaş İntegral Forex Başantrenörü Ahmet Kandemir, Galatasaray Liv Hospital'ı 82-78 yendikleri derbi maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Özellikle üçüncü periyotta uzun süreli durgunluk yaşadıklarını belirteren Kandemir, "Bu bölümde, oyun stilimizi değiştirerek kazandık. 4 kısaya döndükten sonra, oyunun kontrolünü tekrar elimize aldık" dedi.

Kendileri açısından çok önemli bir maç oynadıklarını vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "İlk yarı beklemediğimiz mağlubiyetler aldık. Camiamız açısından önemli maç olduğunu biliyorduk. Aslında maça seyircinin baskısıyla iyi başladık. Basit top kayıpları yaparak, rakibin denge kurmasına engel olamadık" diye konuştu.

Bradley Buckman'ın sakatlığı sonrası Kenan Bajramovic'in alınması nedeniyle yönetim kuruluna teşekkür eden Ahmet Kandemir, "Özellikle Beşiktaş yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Buckman'ın sakatlığından sonra önemli karar vererek, oyuncu transferini hızlandırdılar. Onların hızlı davranması, başarıda etkili oldu" ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı takımın Hollandalı oyuncusu Ryan Broekhoff ise müthiş bir galibiyet aldıklarını ve bundan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını dile

getirdi.

Galatasaray Liv Hospital'ın başantrenörü Ergin Ataman ise rakiplerinin dört kısayla oynadıkları bölümlerde sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

Taraftarların desteğiyle maçı kazanmayı isteyen bir rakibe karşı oynadıklarını vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Teknik açıdan bakıldığında rakip, özellikle Bajramovic'i pivot pozisyonuna çekip dört kısayla oynadığı periyotta, bize ters geldi. Bir türlü savunmasını yapamadık. Son periyotta, 29 sayı izni verdik ki böylesine derbi maç için kabul edilecek sonuç değil. Beşiktaş yüzdeli ve alışık olmadığımız basketbol

tarzıyla oynadı."

FUTBOLCULAR DA MAÇI İZLEDİ

Bu arada derbi maçı Beşiktaşlı futbolcular Hugo Almeida, Jermaine Jones, Ramon Motta ve Ömer Şişmanoğlu da takip etti. Taraftarlar, Almeida ile Jones'a sevgi gösterisinde bulundu. MUSTAFA AKIN - İSTANBUL / ma(gh)