ŞİFO MEHMET BİR İLK PEŞİNDE GENÇLERBİRLİĞİ İLE 81. RANDEVU Beşiktaş'ta tek hedef ilk devrenin son maçını kazanmak.

Spor toto Süper Lig'de ilk yarının son maçında deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak siyah beyazlılar, rakibini yenerek devre arası tatiline moralli çıkmak istiyor.

Beşiktaş, Süper Lig'in ilk yarısında oynadığı 16 karşılaşmada 8 galibiyet 5 beraberlik 3 mağlubiyet alarak 29 puan topladı. Lider Fenerbahçe'nin 9 puan gerisinde 4. sırada bulunan siyah beyazlılar, son maçından 3 puan ile ayrılarak en azından puan farkının artmasını engellemek ve 2. yarıya daha umutlu girmek istiyor.

EKSİKLER YÜZÜNDEN TAM KADRO İDMAN YAPILAMADI

Beşiktaş, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına oldukça eksik bir kadro ile hazırlanmak zorunda kaldı.

Atiba, Oğuzhan, İsmail Köybaşı ve Mehmet Akgün sakatlıkları sebebiyle hiç bir antrenmana çıkamazken Veli Kavlak, Kerim Frei ve Ömer Şişmanoğlu sadece 2 antrenmanla Gençlerbirliği kadrosuna dahil olacaklar. Cezalı olan Motta, sakatlıkları devam eden Eneramo ve Pedro Franco ile teknik heyetten izin alan Günay ülkelerine giderek tatile erken çıktılar.

FERNANDES OYNAMAK İSTİYOR

Kasımpaşa maçında yaşadığı olaylardan dolayı geçen hafta hiçbir idmana çıkmayan ve Elazığspor maçı kadrosuna girmeyerek tepki toplayan Fernandes bu hafta yapılan bütün idmanlara katıldı. Yönetimin kendisine kestiği 220 bin euroluk ceza sonrası geri adım atan ve idmanlara çıkarak oldukça istekli görünen Fernandes'in kadroya girmesi bekleniyor.

BEŞİKTAŞ - GENÇLERBİRLİĞİ 81. RANDEVU

Beşiktaş ile Gençlerbirliği Süper Lig'de 81. kez karşılaşacaklar.

Daha önce oynanan 80 karşılaşmada Beşiktaş'ın Gençlerbirliği'ne karşı bariz bir üstünlüğü bulunuyor. Beşiktaş'ın 45 galibiyetine Gençlerbirliği 6 kez karşılık verirken, 29 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Siyah beyazlılar bu maçlarda 130 gol atarken kalesinde 58 gol gördü.

TARİHE GEÇEN SON MAÇI BEŞİKTAŞ 3-0 İLE ALDI

İki takım arasında oynanan son maçın tarihi bir anlamı da var. Geçtiğimiz sezon İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 3-0 kazanmıştı. Bu karşılaşma aynı zamanda İnönü Stadı'nda oynanan son maç olarak tarihe geçti.

ŞİFO MEHMET BİR İLK PEŞİNDE

Teknik direktörlük kariyerinde Beşiktaş'a karşı hiç lig galibiyeti alamayan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Beşiktaş'ı yenerek bir ilk gerçekleştirmek istiyor. Teknik direktör olarak biri Malatyaspor, 9'u da Medical Park Antalyaspor ile olmak üzere Beşiktaş'a karşı 10 lig maçında görev yapan Şifo Mehmet sadece 1 beraberlik yaşadı.

Beşiktaş'lılar için 'Kaptan Şifo' lakaplı Mehmet Özdilek bu kez Beşiktaş'ı yenerek kendi şanssızlığını da kırmak amacında.

Gençlerbirliği ile Beşiktaş arasında yarın saat 20:00'de Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı Özgür Yankaya yönetecek. ALİ DANAŞ - İSTANBUL / AD(GH)