Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, Soma'da yaşanan facia nedeniyle maça olağanüstü koşullarda çıktıklarını ifade ederek, Nihayetinde oynamamız gerekiyordu. Önemli maçtı. İlk yarıda üstün oynadık. Birkaç önemli fırsat yakaladık. Skoru 2-0'a getirecek fırsatlar vardı. Ama bu avantajı kullanamadık. İkinci yarıda rakip golü buldu. Derli toplu oyunumuzu kaybettik. Yediğimiz golden sonra yine üstün bizdik. Penaltıyı değerlendiremedik. Bence adil bir sonuç çıktı dedi.

Lig ikinciliğini hangi maçta kaybettikleri yönündeki soruyu Hırvat çalıştırıcı, Bugün Galatasaray kendi maçını kazandı. Arayı açmak için birkaç fırsat geldi. 3-4 deplasman maçımız var. Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kalmamız. Karabük'te son dakikada yediğimiz golle yenilmemiz. Konya'da son dakikada berabere kaldığımız maç. Fenerbahçe maçını kazansaydık farkı 4 puana çıkaracaktık. Bunlardan birini kullanabilsek puan farkı 4 olurdu. Tabii rakip de aynısını söyleyebilir şeklinde cevapladı.

Sezonu 3. sırada bitiren siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü, yaşadıkları olumsuzluklara rağmen iyi iş çıkardıklarını ifade etti.

Bütün sezonu iki cümleye sıkıştırmanın zor olduğunu kaydeden Bilic, şunları söyledi

Çok daha fazlasını alabilirdik. 'Bu sezon başarılı sezon oldu' desem, üçüncülükle mutlu olabildiğimiz yönünde soru gelir. Ancak şampiyon olsaydık mutlu şekilde karşınıza çıkardım. Teoride Beşiktaş, asla üçüncülükle mutlu olmaz, tatmin olmaz. Biz de tatmin olmuş durumda değiliz. Büyük resme bakmak lazım.

Birincisi kadrolardaki kıyaslama, ikincisi stat meselesi, üçüncüsü hem kulübe hem bana verilmiş cezalar, dördüncüsü mali durum. Mali durum konusunda yönetimimiz mucizeler yaratıyor olmasına rağmen ortada bu durum var. Beşincisi sezon boyunca yaşanan sakatlıklar. Tüm koşullar altında iyi iş çıkardığımızı söyleyebilirim.

Slaven Bilic, taraftarın kendisine verdiği destekle ilgili soruya da şu yanıtı verdi

Taraftarlar konusundaki soru kara bir soru. Bana sormak tuzak oluyor. Sonuçta benimle ilgili soru. Yanıtlamak zor olabiliyor. Belki taraftarların bazıları büyük resme baktıklarında benim gibi değerlendiriyor. Yarış içinde sıcak kalmamız önemli. Son 4 sezonun en çok gol atan performansını göstermiş olmamız önemli. Heykelim dikilecek kadar performans sergilemedik. İlk sezonda bu koşullar altında iyi iş çıkardık. Bazılarının sezon başında stadın olmadığını ve zor koşullar bulunduğunu dediklerini hatırlıyorum. Bütün bunlardan sonra ikincilik yarışında sıcak şekilde kaldık.

Maçtaki oyuncu tercihleri konusunda görüşlerini aktaran Bilic, Uzun süredir gol atamayan Almeida tercihini ben yaptım. Hala bizim en iyi golcümüz. Gol hasretini kriz olarak değerlendiriyorum. Mustafa'ya da ciddi şans verdik. Ömer, uzun sakatlık dönemi geçirdi. Almeida oyunumuzun önemli bir parçası. Kerim, bugün iyi performans gösterdi. Ancak onun pozisyonunda Olcay ve Gökhan'a daha fazla şans verdik diye konuştu.

Siyah-beyazlı oyuncu Pedro Franco da, Rakibimiz topu ayağında tuttu, derli toplu bir futbol oynadı. Hem biz hem onlar, topa sahip olmak için fazlasıyla çaba sarf ettik. Yakaladığımız fırsatlar vardı. Golü de bulduk ve böylece bazı avantajlar elde ettik. İki farkı bularak maçı koparma isteğimiz vardı ama organize bir

atakta golü yedik. Beraberlikten sonra maçı çevirmeye çalıştık ama başaramadık şeklinde konuştu.

Türkiye Ligi'nin çok çekişmeli olduğunu vurgulayan Franco, orta sıralar için mücadele eden takımlara karşı oynamanın zorluğuna dikkati çekerek, Gençlerbirliği gibi takımlara karşı futbol oynamak gerçekten çok zor. Çok iyi mücadele ediyorlar. Bizim takımımız iyi oyunculardan oluşuyor. Bu sezon yüksek noktalara çıktığımız çok zaman oldu ama pozisyonumuzu koruyamadık. En büyük sıkıntımız devamlılığı sağlayamamaktı. Ben önümüzdeki sezon, futbolumuzu geliştireceğimizi düşünüyorum şeklinde konuştu.

Jones da sezon içinde kritik kayıpları olduğunu belirterek, Bugün maçın kontrolü genel olarak bizdeydi. Maçın hakimi bizdik ama rakibe zaman zaman şans verdik. Küçük hatalar yaptık ve Gençlerbirliği böylelikle golü buldu. Genel olarak baktığımızda iyi oynayan taraf bizdik. Neticede çok da kötü olmayan bir sezon geçirdik fakat lig ikinciliğini bu maçta vermedik. Sezon içinde kritik kayıplarımız oldu. Sezon artık bitti, bazı oyuncular tatile, bazı oyuncular milli takımlara gidecek. Beşiktaş'ın bundan sonra yapması gereken, yeni sezona en iyi şekilde başlamak için çalışmaktır dedi.

Takımda kalıp kalmayacağının sorulması üzerine de deneyimli futbolcu, Şu anda tek konsantrasyonum Dünya Kupası. Kupa bittikten sonra durumumun ne olduğunu göreceğim. Kalıp kalmayacağımı bilmiyorum ama ne olursa olsun bu takımda oynamış olmaktan, Kara Kartalların formasını giymiş olmaktan dolayı çok gururluyum. Bu takım, geleceğe ümitle bakan bir takım ifadelerini kullandı.

GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise, 8. haftada Gençlerbirliği'nin başına geldiğini vurgulayarak, Takım 4 puana sahipken geldim. Sezon sonunda 45 puan topladık. 26 haftada 41 puan aldık. 26 hafta itibarıyla sıralama yapılsa 4. sırada bitirecek Gençlerbirliği var. Ekibimle birlikte başarılı sezon geçirdik dedi.

Oyuncuların övgüyü hak ettiğini kaydeden tecrübeli teknik adam, Yine de geldiğimiz yeri yeterli bulmuyorum. Daha iyisini zorlamak için planlamalar yapıyoruz. Gençlerbirliği 4 büyük takımdan sonra ligde en fazla yer alan ekip. Son 6 sezonu 10 ile 18. sıralar arasında bitirmiş. Bu sezon itibarıyla 9 veya 10. sırada bitireceğiz. Gençlerbirliği hep yukarıda olmalı. Zaman içinde hedeflerini büyüterek güçlü şekilde devam etmeli. Bunu yapmak için başkana düşüncelerimizi ifade ettik diye konuştu.

Soma'ya destek zamanı Maçla ilgili değerlendirme yapmayan Özdilek, Soma'daki faciada mağdur olanlara destek vermek için eyleme geçeceğini dile getirdi.

Maçla ilgili yorum yapmayacağım diyen Mehmet Özdilek, sözlerini şöyle sürdürdü

Üç gündür moralimiz ciddi anlamda çok bozuk. Soma'da hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Hem birey olarak hem kuruluş olarak söylemlerden çok eylem yapma zamanı. Bireysel anlamda muhakkak bir şeyler yapacağım. Düşüncelerimi eylem planı içinde uygularsam daha mutlu olacağım. İnsan olarak bir şeyler yazıyoruz, tişörtler giyiyoruz. Ama artık oradaki insanların acılarını paylaşırken bir şeyler yapmak da daha anlamlı olur.

Penaltı kurtaran kaleci Ferhat Kaplan ise kendi hatasıyla gol yediklerini ancak beraberliği sağladıklarını ve bu nedenle mutlu olduğunu dile getirirken, Doğa Kaya da maçın hakkının beraberlik olduğunu ifade etti.

ALİ DANAŞ - İSTANBUL

ad(gh)