BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ BİLİC: "GALİBİYETİ HAK ETTİK" ELAZIĞSPOR ANTRENÖRÜ SARALOĞLU: "RAKİBİMİZİN UZUN SÜREDİR OYNAMAYAN OYUNCULARININ MAÇA ASILMASI VE KONSANTRASYONLARI BİZİM İÇİN DEZAVANTAJ OLDU" Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Elazığspor'u 4 - 1 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Hırvat teknik adam, çok iyi bir karşılaşma oynadıklarını ifade ederek, "Oyuncularıma, 90 dakika boyunca ortaya koydukları ruh, karakter ve gösterdikleri tutku için teşekkür ediyorum. Kasımpaşa maçından sonra zor bir hafta geçirdik. O maçta yaşananlar, başımıza gelenler bizi etkiledi. Maçtan sonra oyuncularımıza 'yeterli kalitemiz var, yeter ki bunu ortaya koyalım' dedim. Bugün ne istediysem yerine getirdiler. Harika bir performans göstererek maçı hak ettiler" diye konuştu.

Elazığspor karşısında alışılmış oyun düzenini farklı futbolcularla oynadıklarını ve tüm takımın iyi performans ortaya koyduğunu anlatan Hırvat teknik adam, şöyle devam etti:

"Uğur, İsmail ve Holosko'ya farklı bir parantez açmak gerekir. Uğur mükemmele yakın oynadı. Uğur'a birkaç hafta önce 'tek yapman gereken antrenman performansını artırmak' demiştim. İyi çalıştı. Tercihimde beni haklı çıkardı. Orta denemeleri ve topun bizde kalması için yardımcı olması çok iyiydi. Oyunun

tüm aşamalarında kusursuza yakın oynadı."

Gençlerbirliği deplasmanında da aynı kadroyu mu sahaya süreceği sorusuna Bilic, "Bugün performans harika ama Ankara'da nasıl bir tercih yapacağımızı düşüneceğiz. Maçımız cuma günü, o güne kadar düşünürüz. Bugün 90 dakika çok iştahlı oynadık" diye yanıt verdi.

Bilic, kazanmalarında taraftar katkısının da büyük olduğunu vurgulayarak, "Oyunculardan bir şey istersiniz ve onu yapmaya çalışırlar, taraftarlar da katkı yaparlar. Söz konusu Beşiktaş taraftarıysa katkı daha da fazla olur. Bugün de onların da katkısı büyük oldu" diye konuştu.

Geldiği günden beri Veli Kavlak'ın büyük hayranı olduğunu, bu oyuncunun gösterdiği gayreti memnunlukla karşıladığını anlatan Bilic, uzun süre sonra ikinci 45 dakikayı iyi oynamalarıyla ilgili soruyu da şöyle yanıtladı:

"İkinci yarıdaki düşüşlerin sebebini bilseydim, bu bir kereden fazla devam etmezdi, engellerdik. Fenerbahçe, Kasımpaşa, Sivasspor maçlarının devre arasında oyunculara ne söylediysem, bugün de aynısını söyledim. Tek fark, bugün soyunma odasına berabere girmiştik. İkinci yarıda büyük bir kararlılık gösterdik. Umarım 90 dakika boyunca yakaladığımız devamlılığı her zaman devam ettiririz."

Bilic, transferle ilgili bir soru üzerine de "Transfer dönemi yaklaştı ve söylentiler arttı. Takviyeye ihtiyaç duyduğumuz pozisyonlar için aktif olacağız. Ancak kulüp içinde kesinleşmeden sizinle paylaşmayacağız" yorumunda bulundu.

Manuel Fernandes'i sakat olduğu için oynatmadığını anlatan Bilic, geçen haftaki Kasımpaşa maçına değinerek, şunları kaydetti:

"Kasımpaşa maçında biz burada deplasman takımıydık ve inanılmaz olaylar yaşandı. Rakip taraftarların bulunduğu bölümden biri geldi, futbolcumuza

saldırdı. Sanki bu kabul edilebilirmiş gibi bir hal görüyorum. Rakip oyuncunun topla topa müdahale etmesiyle de ilk kez karşı karşıya kaldım. O futbolcuya ceza çıksın peşinde değilim ama hepimiz futbolu biliyoruz. O pozisyon kırmızı kart ve penaltı değilse nedir? Ben yenilgiyi tamamen buna bağlamıyorum, ikinci yarı performansımız yetersizdi ama o pozisyon sırasında 1-0 öndeydik ve her şey çok farklı olabilirdi. Bu konuda asla susmayacağım ve sineye de çekmeyeceğim. Almeida, Motta ve Fernandes konuşuluyor ama asıl konuşulması gerekenler konuşulmuyor. Her vicdan sahibi insan o maçın bizim lehimize 3-0 tescil edilmesi gerektiğini biliyor. Bizim aleyhimize bir şey olsa maç 3-0 aleyhimize tescil edilirdi. Maç esnasında olanlar, maçtan sonra yaşadıklarımız, ben, oyuncularım, teknik heyetim, taraftarlarımda hayal kırıklığı yaşatıyor. Verilen kararı anlayamadım, anlamam da mümkün değil."

Bir basın mensubunun, Manuel Fernandes'e siyah-beyazlı yönetim tarafından 220 bin avro para cezası verildiğini belirtip, bunu nasıl karşıladığını sorması

üzerine Bilic, "Kulübün disiplin kuralları var daha önce çiğneyenler ceza almıştı. Bundan sonra çiğneyenler de ceza alacaktır. Herkes kulübün kurallarına uymak zorundadır" ifadelerini kullandı.

Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan ise, Elazığspor karşısında ilk 11'de uzun süre oynamayan oyuncuların görev aldığını belirterek, "Baskılı futbol oynadık. Skor 5, 7 de olabilirdi" dedi.

Uzun bir aradan sonra forma giyen futbolcuların da sahaya büyük mücadele koyduğunu kaydeden siyah-beyazlı futbolcu, "Beşiktaş'ın her zaman oynadığı yürekten futbolu sergiledik. Zorlu periyottan geçiyoruz. Gökhan Töre'yi takdir ediyorum. Sakat sakat geldi, kadroya girdi. 'Ben oynamak istiyorum' dedi.

Muhammed sakat sakat oynadı. İsmail, Uğur müthiş baskı altındaki maçta iyi performans sergiledi" diye konuştu.

Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da teknik direktörünün kendisine güvendiğini vurgulayan Olcay, "Hocamın güvenini yerine getirdiğim için mutluyum.

Zorlu dönemden geçiyoruz. Taraftarlarımız cezalıydı. Çıkışa geçip müthiş sezona damga vuracağımıza eminim" ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı oyuncu, maç sonrası Necip Uysal ile Gökhan Töre arasında yaşanan tartışma konusunda ise "Futbolun içinde olan şeyler. Pas konusunda

yaşanan bir olay. Olay hemen tatlıya bağlandı" şeklinde konuştu.

Uzun bir aradan sonra forma şansı yakalayan Uğur Boral, maçı istedikleri sonuçla tamamladıklarını ifade etti.

"Bizim için olması gereken şekilde bitti" diyen tecrübeli oyuncu, "Çok mutluyuz. Gereken mücadeleyi, olması gereken takımı bugün gösterdik. Taraftarlarımız desteklerini esirgemediler. Psikolojik şartlarda zor maça çıktık ama alnımızın akıyla bitirdik. İkinci yarıda daha iyi Beşiktaş olarak yola devam edeceğiz" dedi.

Uğur Boral, uzun bir aradan sonra oynamasının nasıl bir duygu olduğu sorusunu ise "Hoca öyle tercih ediyor. Söyleyecek hiçbir şeyimiz yok. Uzun süredir kadroya giremiyordum. Kızgınlık, küskünlük hiçbir şekilde yok; sadece beklenti var. İşimi yapmaya çalışıyorum. Bugün gelen şansı iyi değerlendirdiğim

için şükrediyorum" diye yanıtladı.

Kasımpaşa ile oynanan maçta bir taraftarın saldırısına uğrayan takım arkadaşı Manuel Fernandes'in haftayı nasıl geçirdiği yönündeki soru üzerine

siyah-beyazlı oyuncu, şunları söyledi:

"Bizimle problemi yoktu. Gülerek antrenmanı yaptı. Ülkemizin dinamikleri farklı. İlk defa öyle olaylar görüyorum. Saha içinde çıplak insanlar gördük. Saha içinde futbolcuya vuran ve topla topa vuran oyuncuyu ilk defa gördük. Fernandes dirayetli duruyor. Keyifliydi, destek olmaya çalıştık. Bir oyuncunun karakterine saygınız olmasa da bari insanlığına saygı duyun. Bugün gelen seyirciye teşekkür ediyoruz. Üst üste dört maç kazandıktan sonra Galatasaray maçında yaşanan olaylar nedeniyle takımımız ne halde. Kafası kopmuş sinek halindeyiz. Beşiktaş'ın gücü taraftarından geliyor. Fernandes iyiydi. İnşallah kendini toparlayacak. Takımın bir numaralı oyuncusu. Takıma faydası olması için yardım etmekten başka çaremiz yok."

GÖKHAN TÖRE İLE NECİP TARTIŞTI

Elazığspor karşılaşması sonrası Beşiktaşlı futbolcular Gökhan Töre ile Necip Uysal arasında tartışma yaşandı.

İki futbolcu, maçın bitiş düdüğünün ardından birbirlerinin üstüne yürürken, takım arkadaşları araya girerek Gökhan ve Necip'i yatıştırdı. Soyunma odasına giden iki futbolcunun soyunma odasında barıştığı öğrenildi.

FERNANDES'E 220 BİN EURO CEZA

Bu arada Beşiktaş Kulübü yönetimi, Manuel Fernandes'e Kasımpaşa maçında taraftarlarla girdiği diyalog sebebiyle 220 bin euro para cezası verdi.

ELAZIĞSPOR CEPHESİ

Elazığspor Antrenörü İrfan Saraloğlu ise, Kardemir Karabükspor ile oynanan kupa maçındaki yorgunluğun da Beşiktaş karşısında etkili olduğunu belirterek, "Beşiktaş'ta uzun süredir oynamayan oyuncuların maça asılması ve konsantrasyonları bizim için dezavantaj oldu. Onları durduramadık ve yediğimiz gollerle kaybettik" diye konuştu.

Rakipleri karşısında ilk yarıyı dengeli götürdüklerini ifade eden İrfan Saraloğlu, "Her şey istediğimiz gibi gidiyordu. Duran toptan yediğimiz gol belki

konsantrasyon eksikliğinden, belki de pozisyon almadaki hatadan olmuştur. Organize bir atakla skoru dengeledik. Oyunun lehimize gelişmesini beklerken forvet oyuncumuz sakatlanıp çıkmak zorunda kaldı. İlk değişikliği erken yapmak zorunda kaldık. Devrenin sonunda stoperimiz sakatlandı. İkinci bölgede etkili olan Bilica'yı stopere çekmek zorunda kaldık. Yenilmeyecek bir gol yedik" dedi.

Elazığspor antrenörü, devre arasında takıma takviye yapmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Konuk takım oyuncularından Deniz Aslan, Beşiktaş'ın ikinci yarıda gösterdiği performans dolayısıyla maçtan mağlup ayrıldıklarını dile getirdi. Elazığspor'un yabancı oyuncusu Bermudez ise ikinci yarıda rakibin baskısını artırdığını vurgulayarak, "4-1 kazandılar. Hak ettiler. Daha iyi oynayan taraf Beşiktaş'tı" şeklinde konuştu. ALİ DANAŞ - İSTANBUL / AD(GH)