Ali Danaş, İstanbul-

Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılabilmek için ligi 2. bitirmek zorunda olan Beşiktaş'ta bütün dikkatler kalan iki maça çevrilmişken diğer yandan da transfer çalışmaları son hızla devam ediyor.

Sportif Direktör Önder Özen ve Slaven Biliç'in hazırladığı listedeki isimler ile sürekli temaslar kuran Beşiktaşlı yöneticiler bu transferleri gerçekleştirmek için uğraşıyorlar.

PERFORMANSI YETERSİZ OLAN GENÇLER KİRAYA VERİLECEK

Yabancı futbolcuların tamamına yakını ile yollarını ayıracak olan siyah beyazlılar problemli görünen yerli oyunculara gelecek tekliflerin de hepsine açık olacak. Beşiktaş yönetimi İbrahim Toraman,Sezer Öztürk,Gökhan Süzen'e gelecek bonservis ve takas tekliflerini değerlendirmeye alacak. Ayrıca sezon içindeki performansı yeterli görülmeyen Kerim Frei ve Muhammed gibi genç futbolcularla birlikte Nijerya U-17 Milli Takımı'ndan alınan Musa Muhammed'inde kiralık olarak gönderilmesi düşünülüyor.

ŞAMPİYONLUK HEDEFİ İÇİN EN AZ 10 TRANSFER

Gidecek futbolcuların sayısının bir hayli fazla olması transfer sezonunun en hareketli takımının Beşiktaş olacağını gösteriyor. Takımdaki köklü değişim için en az 10 transfere ihtiyaç duyan Önder Özen ve Slaven Biliç'in Başkan Fikret Orman ve yönetime sunduğu raporlarda şampiyonluğa oynayacak bir takım için bunun şart olduğunu özellikle belirttikleri öğrenildi.

ALMEİDA İÇİN ISRAR KALMADI

Sözleşmesi biten oyunculardan Fernandes ile daha önceden bağlarını kopartan Beşiktaş Yönetimi ısrarcı olduğu Almeida ve Gökhan Töre'nin uzayan pazarlıklarından dolayı bu transferler konusundaki isteğini de kaybetmiş durumda.Almeida'ya son teklifini haftalar önce yapan siyah beyazlılarda başkan Fikret Orman'ın bu futbolcudan hala olumlu bir cevap gelmemesine tepki koyduğu ve görüşmelerin dondurulduğu öğrenildi.

GÖKHAN TÖRE'DEN VAZGEÇİLMEK ÜZERE

Gökhan Töre konusunda da somut bir gelişme olmaması ve bu futbolcunun kulübü Rubin Kazan'a hala resmi bir teklifin sunulmaması ise futbolcunun son yaşadığı olayların yanı sıra bugüne kadar yapılan pazarlıklardaki uzlaşmasız tutumundan kaynaklandığı bildirildi. Futbolcunun menajeri Ahmet Bulut yaptığı açıklamada henüz Beşiktaş ile anlaşamadıklarını ve Beşiktaş Yönetiminin kendileri ile anlaştıktan sonra Rubin Kazan ile görüşmelere başlayacağını söyledi.

7 milyon Euro bonservis bedelini çok fazla bulduklarını her fırsatta dile getiren Beşiktaş Yönetimi Töre'nin yaşadığı son olaylardan sonra bu transferi askıya almış durumda. Rubin Kazan'a maksimum 3 milyon Euro teklif etmeyi düşünen yönetim sağ öne başka bir oyuncu alınması için girişimlere başladı bile. Slaven Biliç'in istediği tarzda bir futbolcu transfer edilir ise Gökhan Töre'den tamamen vazgeçilecek.

ad (ud)